Paris'te Charlie Hebdo’nun eski binasının yakınında bıçaklı saldırı

Terörle mücadele savcısı Jean-Francois Ricard, baş zanlının yakalandığı, ikinci bir zanlının da gözaltında olduğu açıklamasını yaptı

Fotoğraf: AFP

Fransa'da 5 yıl önce cihatçıların katliam yaptığı mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski binasının bulunduğu bölgede, bıçaklı saldırı düzenlendi. En az 2 kişiyi yaralandı. Baş zanlı Bastille Operası'nın merdivenlerinde yakalanırken, bir zanlı daha gözaltına alındı. 

Fransa'da Muhammed Peygamber karikatürlerini yayımlamasının ardından Ocak 2015'te 12 can alan bir katliamın hedefi olan mizah dergisi Charlie Hebdo, bu katliamla ilgili davanın 2 Eylül'de başlaması öncesi karikatürleri tekrar yayımlamasının ardından yine bir saldırıya konu oldu.

Mizah dergisinin 5 yıl önceki katliam sonrası taşındığı eski binasının yakınında bıçaklı saldırı düzenlendi. 

Başkent Paris'in Richard Lenoir Bulvarı'nda gerçekleşen saldırıda pala benzeri büyük bir bıçak kullanıldı.

Olay yerinden kaçan baş zanlı Bastille Operası'nın merdivenlerinde yakalanırken, bir zanlı daha gözaltına alındı. 

 

Terörle mücadele savcısı Jean-Francois Ricard, baş zanlının yakalandığı, ikinci bir zanlının da gözaltında olduğu açıklamasını yaptı.

Polis yetkililerine dayanarak, Europe 1 radyosu, baş zanlının 18 yaşında, Pakistan doğumlu ve güvenlik güçleri tarafından bilinen bir isim olduğu, Reuters de ikinci zanlının Cezayir kökenli olduğu haberini geçti. 

Terörle mücadele soruşturması açılan saldırıda iki kişinin yaralandığı açıklandı. İlkin başbakanlık açıklamasında 4 yaralı bulunduğu, 2'sinin durumunun ağır olduğundan söz edilmişti. 

İki polis kaynağı saldırı mahallinde bir bıçak bulunduğunu söyledi. Biri onu 'pala', diğeri 'kasap satırı' diye tanımladı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU