Sağlık Bakanı Koca: Ülke genelinde vakalar düşüyor, yeni tedbirler düşünmüyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, salgının seyrinde düşüş gözlendiğini ve ilave tedbirlerin alınmayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca, Samsun Amasya, Çorum, Ordu, Sinop Ve Tokat'ın salgınla mücadelesinin gözden geçirildiğini ve bu illerde pozitif vaka sayısının ciddi bir biçimde düşüşe geçtiğini söyledi.

Ülke genelinde de vaka sayılarının bazı iller dışında düşüşte olduğunu söyleyen Fahrettin Koca, ağır hasta sayısındaki artışa dikkat çekti.

"Yeni tedbirler olmayacak"

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada gelen, "İlave tedbirler alınacak mı?" sorusu üzerine ise, "Şu an alınan kararlar dışında ilave bir yasak düşünülmüyor. Sert tedbirler gündemde yok." ifadelerini kullandı.

"Türkiye genelinde 3-4 il dışında vaka sayılarında önemli oranda düşüş olduğunu ifade etmek istiyorum" diyen Fahrettin Koca, vatandaşları bir kez daha maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı.

ABD'ye ilaç yanıtı

Koca, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in ilaç firmalarıyla ilgili sözlerini değerlendirirken, "Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum." dedi.

Bu dönemde başta Bakanlıkları olmak üzere üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzemeyle ilgili eskiden beri gelen ödeme sorununu çözmek konusunda bir yaklaşım içinde bulunduklarını dile getiren Koca, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili bugüne kadar olan borçları bir takvime bağlayarak ödeme planı yapılması istendi. Bununla ilgili görüşmelere de başlandı. İlaçla ilgili genel anlamda bir sorun bulunmadığını, malzemeyle ilgili görüşmelerin de başladığını söylemek istiyorum." 

Bakan Koca, süreçle ilgili olarak firmalarla görüşüldüğüne dikkati çekerek, "Tam bu süreçte, ilgili firmalarla görüşüldüğü dönemde, bir ödeme planı yapılması istendiği bir dönemde Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU