ABD'li kamu şirketi, İBB'ye trafik sorununu çözmesi için 5,1 milyon dolar hibe etti

Toplantıya ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield de katıldı. Büyükelçi, İBB ile yapacakları işbirliklerinden dolayı memnun olduklarını söyledi

İmza törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield de katıldı / Fotoğraf: İBB Basın Bürosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ABD'li kamu ticari kamu kuruluşu Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ve yazılım şirketi SAS Türkiye arasında, ''İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi''nde kullanılmak üzere, 5 milyon 117 bin 887 dolarlık hibe anlaşması imzalandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

''Yazılım Lisansı Hibe Desteği İmza Töreni''ne, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield katıldı.

Diğer katılımcılar toplantıya sanal yöntemlerle katıldı.

''İstanbul, önemli bir mihenk taşı''

Sanal katılımcıların konuşmalarının ardından söz alan Büyükelçi Satterfield, İBB ile yapacakları işbirliğinden memnun olduklarını söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu ise, ''Pandemi döneminin oluşturduğu bu kritik zamanda, ekonomik çevreler arası işbirliğinin devam edebilmesini çok değerli ve anlamlı buluyorum'' dedi.

''Yeni teknoloji dünyasının olmazsa olmaz alanları olan veri, yapay zeka, ileri analitik çözümleri konularında yapılan faaliyetleri yakından takip ediyorum'' ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Dünyadaki bu dönüşümün bir ayağı olan akıllı şehirleşme yolculuğunda İstanbul, önemli bir mihenk taşı" şeklinde konuştu.

Trafik en önemli sorun

Trafik sorununun yaptırdıkları anketlerde ilk sıralarda çıktığını aktaran İmamoğlu, ''Bu nedenle 'İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi' çok daha önemli bir hale gelmiştir.  Bu proje ile ortalama seyahat süresini ve trafik sıkışıklığını azaltmak istiyoruz.  Proje sayesinde trafik ışıklarına ihtiyaç duyan anlık müdahaleler yapılabileceğiz'' ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU