Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu: Önümüzdeki yılın ilk aylarında aşıları milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Erdoğan, "İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, Halen süren 8 aşı çalışmasından 2'sinde hayvan deneylerinin tamamlandığını, önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Erdoğan, maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların, bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesinde ödenmesi gerekeceğini duyurdu.

Kafe ve restoranlara yönelik denetimlerinm sıkılaştırılacağını ifade eden Erdoğan, il hıfzıssıhha kurullarının kendi kararlarını alabileceğini ve il bazında 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabileceğini söyledi.

Ayrıca Erdoğan halkı maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı.

Avrupa’da salgının tırmanışa geçtiğini vurgulayan Erdoğan aşı çalışmalarına ilişkin, “Süren 8 aşı geliştirme çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

"Elde edilen tecrübelere ve kat edilen mesafeye göre bu konuda yeni stratejiler geliştiriyoruz"

Elbette bu salgın devam edecek değildir, tarihteki büyük salgınların ortalama iki yıl sürdüğünü biliyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir yıla yaklaşan Koronavirüs salgını da dünyanın tamamını etkisi altına almıştır. Türkiye salgının en başından itibaren hem tedbirler, hem de hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır. Bunun gerisinde geçtiğimiz 18 yılda hastane binasından, yatak sayısına kadar sağlık sisteminin her alanında gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşüm vardır. En küçük ilçemizden büyükşehirlerimize kadar ülkemizin her köşesine ulaşan yatırımlarımızın önemini salgın döneminde çok daha iyi anladım."

"Dünya ile birlikte biz de Covid-19 hastalığı ile mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübelere ve kat edilen mesafeye göre bu konuda yeni stratejiler geliştiriyoruz" diyen Cumhurbaşkanı, İnşallah ülkemizi bu süreçten en az hasarla ev sonrasında en büyük kazanımları elde edecek şekilde çıkartacağız. Karşımızdaki sorunun sağlık krizi olmanın yanında küresel düzeyde siyasi, ekonomik, toplumsal sonuçlara yol açabileceğini görüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bize karşı yürütülmeye çalışılan 'Her şey benim olsun, sen verdiğime razı ol' dayatması ne gerçekçidir, ne de mümkündür"

Erdoğan, "Artık hükmü kalmamış, fiiliyatta geçerliliği olmayan, kendi siyasi ve toplumsal gerçeklerine aykırı beyinleriyle nara atanların yaptıkları, mezarlık yanından geçerken ıslık çalanların psikolojisiyle aynıdır. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gireceği mücadelelerde ortaya çıkacak sonuçları bilmekte ve direncini ona göre geliştirmektedir. Bu topraklarda bin yıldır yaşayan ulu çınar, bir kez daha uyanmış ve harekete geçmiştir. Karşımızda diklenenler ise, tıpkı içten çürüyen ağaçlar gibi çıkacak ilk fırtınada yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan kabuktan olan birer kütük gibidir. Kıbrıs'ta, Akdeniz'de, Ege'de, biz kimsenin hakkına hukukuna el uzatmıyoruz, sadece kendi hakkımıza, hukukumuza, kazanımlarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu ülkelerin halklarını gerçekleri öğrenmeye ve ona göre tavır takınmaya davet ediyoruz. Yaşamayı ve yaşatmayı dünyaya bakışının merkezine yerleştirmiş bir ülke olarak, her zaman olduğu gibi bugün de barışı, huzuru, istikrarı ve refahı arzu ediyoruz. Bize karşı yürütülmeye çalışılan 'Her şey benim olsun, sen verdiğime razı ol' dayatması ne gerçekçidir, ne de mümkündür. Bu söylediklerimizin kuru bir retorik olmadığını ispata, bırakınız 2 bin yıllık devlet geçmişimiz, sadece son dönemdeki mücadelelerimiz yeterlidir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU