Bir dönem Türkiye’nin en yüksek ikinci binası olan Hilton İzmir’in 28 yıllık hikâyesi sona eriyor

Hilton İzmir’in işletmecisi Hilton Group ile hissedarlarının yolları ayırmasının ardından, 1992’den bu yana faaliyet gösteren otel, 16 Ekim 2020 tarihinden itibaren Hilton tarafından işletilmeyecek

Fotoğraf: Booking.com

Yaklaşık 30 yıldır İzmir’in Konak ilçesine bağlı Çankaya bölgesinde faaliyet gösteren Hilton İzmir kapanıyor. 

Dünya Gazetesi’nden Nihat Delibaşı’nın haberine göre hissedarları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ata İnşaat ile Vakıflar Bankası’nın yer aldığı İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’nin sahibi olduğu Hilton İzmir’de işletmeci Hilton Grubu ile yollar ayrıldı.

Hilton Grubu ile büyük hissedar Ata İnşaat’ın, renovasyon ve otel yönetimi konusunda uzun yıllardır uzlaşamaması, bu ayrılığın gerekçesi olarak gösteriliyor. 

Otelin yayınladığı basın açıklamasında Hilton İzmir’in 16 Ekim 2020 tarihinden itibaren Hilton tarafından işletilmeyeceği belirtildi. 

“Hilton İzmir’in şu ana kadar gösterdiği örnek misafirperverlikten gurur duyuyor ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyen Hilton Grubu, İzmir’deki faaliyetlerine DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Alsancak, Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı, DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Havalimanı ve Hampton by Hilton İzmir Aliağa olmak üzere dört farklı otelle devam edeceğini açıkladı. 

Dünya’ya konuşan Ege Turistik Otelciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Turizmciler olarak mevcut binanın rezidans olmasına karşıyız” dedi.            

Otelin renove edilmesinin şart olduğuna dikkat çeken İşler, şu anki yatırım maliyeti çeyrek milyar doları bulan binanın kentin en prestijli noktasında bulunduğuna dikkat çekti.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan, onbinlerce kişinin konakladığı, sayısız düğün ve toplantının gerçekleştirildiği otelin yeni bir işletmeci ile yola devam etmesi dileğinde bulunan İşler şunları söyledi: 
 

Temennimiz, Hilton İzmir’de biten hikayenin yeniden yazılması ve kent turizmine yeni, güçlü bir marka ile yola devam kararı alınması. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binanın otel olarak yoluna devamı yönünde irade ortaya koymalı ve kentin en değerli noktasındaki binanın rezidans olmasına izin vermemelidir.


İnşa edildiğinde Türkiye’nin en yüksek ikinci binasıydı

1987’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 bin metrekare arsa vererek yüzde 23,5 hissesine sahip olduğu İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş., otelin temelini 1988’de attı.

4 Temmuz 1992’de hizmete açılan otel, 33 katlı ve 142 metre yüksekliğinde. 

İnşa edildiği yıllarda Türkiye'nin en yüksek ikinci binası olan Hilton İzmir’in dış yüzeyi 17 bin 500 metrekare mermerle kaplandı. 

381 odanın yanı sıra on toplantı odası, bir balo salonu, alışveriş merkezi ve bin otomobil kapasiteli kapalı otoparkı bulunan otelin son yıllarda giriş çıkışları tadilat gerekçesiyle arka kapıdan yapılıyordu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU