Birleşik Krallık'taki sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın yıldız oyuncusu Marcus Rashford, Muhafazakar Partili bir parlamento üyesi olan Kevin Hollinrake ile Twitter’da bir tartışmaya girdi.
Tartışma, Kevin Hollinrake’in 186 bin kişiye hükümet yardımıyla yemek ulaştırıldığını ifade eden bir tweet atmasıyla başladı.
Extraordinary success of #EatOutToHelpOut - simultaneously helped boost the economy, encouraged staycations and got us all used to venturing out once again pic.twitter.com/KunZwrNUzJ
— Kevin Hollinrake MP (@kevinhollinrake) September 5, 2020
Bu paylaşıma bir Twitter kullanıcısı “Şüphesiz bir başarı, Kevin ve eminim ki ağırlama endüstrisi tarafından da sıcak karşılanmıştır. Hakkını vermemiz gerekir. Hazır yemek konusunu tartışıyorken, neden bir futbolcu, toplumumuzdaki aç çocuklar için bir şeyler yapmak zorunda kalıyor? Bu hükümetin işi değil mi?” şeklinde bir yanıt verdi.
Where they can, it’s a parents job to feed their children
— Kevin Hollinrake MP (@kevinhollinrake) September 6, 2020
Hollinrake, çocuklarına yiyecek bulmakta zorlanan çiftlerin, ebeveynlik sorumluluklarını yerine getirmekte başarısız olduklarını ifade ederek, "Yapabildikleri yerde, çocuklarını beslemek ebeveynlerin işidir" cevabını verdi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Parlamento üyesinin verdiği cevaba kayıtsız kalmayan yıldız oyuncu, tweet atmadan önce zorluk içindeki ailelerle konuşması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
Tweet atmadan önce ailelerle konuşmanızı tavsiye ederim. Bugüne kadar çocuklarını beslemek istemeyen veya besleyemediği için sorumluluk hissetmeyen bir tane bile ebeveyne rastlamadım. Bu yorumun bir Parlamento Üyesi’nden gelmesini bir kenara koyuyorum; böyle yorumlar insanların kendi gerçeklerini konuşmasını ve yardım istemesini engelliyor. Birbirimizi ayağa kaldırmamız lazım. Böyle bir tweet’i kim atarsa atsın aynı cevabı verirdim.
Put to the side that this comment came from an MP. It’s comments like this that prevent people from speaking their truth and asking for help. We need to start uplifting each other. I would have had the same response to anyone tweeting this...
— Marcus Rashford (@MarcusRashford) September 6, 2020
Fahri doktora ile onurlandırılmıştı
Haziran ayında hükümetin okullardaki ücretsiz yemek yardımını kaldırmasının ardından sosyal medyada yeni bir hareket başlatan genç futbolcu, başbakan Boris Johnson'ın fikrini değiştirerek yasanın yeniden yürürlüğe girmesinde büyük rol oynamıştı.
An Open Letter to all MPs in Parliament...#maketheUturn
— Marcus Rashford (@MarcusRashford) June 14, 2020
Please retweet and tag your local MPs pic.twitter.com/GXuUxFJdcv
Birleşik Krallık'ta 1 milyon 280 binden fazla çocuğun yararlandığı yasa, ülkeye yılda 120 milyon sterline mal oluyor.
Marcus Rashford, "Çocuklar aç kalmasın" kampanyasındaki başarısı dolayısıyla Manchester Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanıyla onurlandırılmıştı.
We are delighted to make @England and @ManUtd footballer, @MarcusRashford, our youngest ever recipient of an honorary degree. pic.twitter.com/6QRtopJwqU
— The University of Manchester (@OfficialUoM) July 15, 2020
Manchester Üniversitesi bugüne kadar sadece Kırmızı Şeytanlar'ın iki efsanesi Sir Alex Ferguson ve Sir Bobby Charlton'a fahri doktora unvanı vermişti.
Independent Türkçe, Skor