İsrail, nüfusa oranla dünyada en çok Kovid-19 vakasına sahip ülke oldu

8,8 milyon nüfuslu İsrail'de şu ana kadar 129 bin 173 Kovid-19 vakası kaydedilirken, binden fazla kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

İsrail televizyonu, ülkenin nüfus açısından dünyada en çok yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasına sahip ülke olduğunu aktardı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 ve Kanal 13 tarafından aktarılan rakamlara göre ülkede enfekte oranı milyonda 199,3 olarak hesaplandı.

Edinilen bilgiye göre, ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi tarafından açıklanan verilerde, Brezilya milyonda 188, İspanya milyonda 178, ABD milyonda 129 ve Fransa milyonda 80 olarak kaydedildi.

Bu arada İsrail hükümeti pazartesi gününden itibaren Kovid-19 salgınına karşı "kırmızı" listede bulunan 30'dan fazla kenti karantinaya alma kararı aldı.

Yeni alınan önlemler kapsamında, giriş çıkışların yasaklanması, halkın evlerinden 500 metre uzaktan fazla uzaklaşmasının önüne geçilmesi, toplu ulaşımın askıya alınması, kritik öneme sahip olmayan işlerin ve özel ders, kreş haricindeki okulların kapatılması kararlaştırıldı.

İsrail'de Kovid-19 nedeniyle şu ana kadar 129 bin 173 vaka kaydedilirken, bin 7 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU