Hırvatistan'da binlerce kişi hükümetin aldığı Kovid-19 önlemlerine karşı "Özgürlük Festivali" düzenledi

Virüse karşı alınan önlemlere tepki göstermek için "Hak ve Özgürlükler Festivali" düzenlendi. Festivalin organizatörleri, tedbirlerle hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını savunuyor

Pandemi önlemlerinden rahatsız olan binlerce Hırvat, başkent Zagreb'de festival düzenledi. Festivalde sosyal mesafe kuralları da uygulanmadı / Fotoğraf: AA

Hırvatistan'da, hükümetin Kovid-19 salgınına karşı getirdiği önlemlere tepki gösterenler "Özgürlük Festivali"nde buluştu.

Festival,  Hak ve Özgürlük İnisiyatifi adlı bir grup tarafından düzenlendi.

Binlerce kişi, festivale katılmak için başkent Zagreb'deki Ban Josip Jelacic Meydanı'nda buluştu.

Festivale sadece Zagreb'den katılım yoktu. Dubrovnik, Split, Sibenik, Zadar, Rijeka ve İstra şehirlerinden çok sayıda Hırvat otobüslerle festivale geldi.

 

hırvat gösteri pandemi aa.jpg
Zagreb'de yapılan festivalin talebi pandemi önlemlerinin bırakılmasıydı / Fotoğraf: AA

 

Meydandan: Nefes almamızı yasakladılar

Festivale katılanlar, "Kovid-19 yalan!", "Nefes almamızı yasakladılar!", "Bizim sorumluluğumuz, bizim seçimimiz, bizim kararımız" ve "Hepimiz Kovidiot değiliz!" yazılı dövizler taşıdı.

Festivalin organizatörleri, Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerle vatandaşların hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını savunuyor.

İlk vakanın 25 Şubat'ta tespit ediliği Hırvatistan'da, bugüne kadar 11 bin 739 kişi Kovid-19'a yakalanırken, 197 kişi hayatını kaybetti. Ülkede hastalığa yakalanan 8 bin 771 kişi iyileşti.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU