Kripto para yatırımcısı tek bir hatayla 1400 Bitcoin kaybetti

Ekranında beliren bir bildirim doğrultusunda cüzdanını güncelleyen yatırımcının tüm parası, hackerların hesabına aktarıldı

Bitcoin değeri an itibarıyla 85 bin 429 TL (Pixabay)

Bir Bitcoin yatırımcısı, 2017'den beri erişemediğini söylediği bir cüzdandaki bin 400 Bitcoin'i kaybettiğini açıkladı.

Olayın merkezinde popüler kripto para cüzdanı Electrum ve Electrum'un kullanıcılarını hedef alan bilgisayar korsanlarının yer aldığı bildirildi.

Konuyla ilgili GiftHub'a yazan yatırımcı, "aptallık ettiğini" ve Electrum cüzdanının eski bir versiyonunu kurduğunu ifade etti. Cüzdanı kurduktan sonra 1 Bitcoin transfer etmek istediğini söyleyen Bitcoin, açılan pencerede beliren bir bildirim nedeniyle işleme devam edemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Somag News'ün haberine göre bildirimde uygulamanın para transferinden önce güvenlik için güncellenmesi gerektiği ifade edildi. Bildirim doğrultusunda cüzdanı güncelleyen yatırımcının tüm parası, hackerların hesabına aktarıldı.

Bilgisayar korsanlarının kripto para piyasasındaki faaliyetleri son günlerde sık sık gündeme geliyor. Kısa süre önce Finlandiya merkezli siber güvenlik şirketi F-Secure, konuyla ilgili çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

F-Secure araştırmacıları, Lazarus isimli hacker grubunun, popüler iş bulma uygulaması LinkedIn üzerinden yeni bir saldırı yöntemi geliştirdiğini açıklamıştı.

Kuzey Kore'yle bağlantılı olduğu iddia edilen grubun, bir kripto para projesinin yazılım müdürüne LinkedIn üzerinden sahte iş teklifi gönderdiği ve şirketle ilgili verileri ele geçirdiği ileri sürülmüştü.

 

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU