Erdoğan: Attığımız her adımı yargı yoluyla engellemek isteyen çapsız muhalefet ile mücadele ettik

MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 yıl evvel ekonomide IMF'siz adım dahi atamayan Türkiye, bugün satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13'üncü ülkesi” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'ne katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen, "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni"nde bir konuşma yaptı. 

200 milyon liralık bir yatırımla hayata geçen merkezin 40 bin kişiye ücretsiz eğitim verebileceğini söyleyen Erdoğan, "Müteşebbisleri bürokrasinin ataletine ve faiz lobisinin acımasızlığına terk etmedik" dedi ve ekledi: Birileri istemese de biz 3 kıtanın merkezi Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız. 

"Çapsız muhalefetle mücadele ettik"

Bugün itibariyle organize sanayi bölgesi olmayan hiçbir illerinin kalmadığını belirten Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan konu başlıkları şöyle:

18 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bizlere altın tepside sunulmadı. Ülkemiz, milletimiz ve demokrasi için attığımız her adımı yargı yoluyla engellemek isteyen çapsız muhalefet ile mücadele ettik.

Milletin emanetini, ülkenin sırtına kene gibi yapışmış azgın azınlığın ihtiraslarına kurban etmedik.

18 yıl evvel ekonomide IMF'siz adım dahi atamayan Türkiye, bugün satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13'üncü ülkesidir.

"Tarımsal hasılada Avrupa'da lideriz"

Bir dönem krizlerle siyasi istikrarsızlıklarla konuşulan bir ülkenin bugün başarılarıyla Karadeniz'de yaptığı devasa doğal gaz keşifleriyle Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sismik araştırmalarıyla gündeme gelmesi, hiç şüphesiz sabrın, gayretin ve inancın bir sonucudur.

Tarımsal hasılada Avrupa'da lider durumdayız.

Devlet - millet sırt sırta verdikçe inşallah ülkemizin bu başarı grafiği yükselmeye devam edecektir.

Yerlileşmeyi ve kendi kendine yeter hale gelmeyi merkeze alarak, küresel rekabette bizi öne geçirecek yeni sıçrama alanları oluşturmalıyız.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU