Sağlık Bakanı Koca bu kez bir ebe-hemşirenin mesajını paylaştı: Bir odanın içinde yedi gün tek başıma, her an daha kötü olacağım korkusu ile yaşadım

24 yaşındaki Telli, pozitif olduğunu tesadüfen öğrendiğini 7 gün boyunca hastanede takip edildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan bir ebe – hemşirenin mesajını paylaştı.

Koca, "Yaşayandan Uyarılar" başlığıyla yaptığı paylaşımlara yenisini ekledi.

24 yaşındaki ebe – hemşire Emine Yavuz Telli, pozitif olduğunu tesadüfen öğrendiğini 7 gün boyunca hastanede takip edildiğini bildirdi.

Temaslı olduğu ailesine bir şey olacak ve bir odanın içinde yedi gün boyunca tek başına, her an daha kötü olacağı korkusuyla geçen günlerinden bahseden Telli, “Kimse gençliğine güvenmesin” uyarısında bulundu.

Telli, “Sevdiklerimize daha yakın olmak için şimdi mesafe şart” dedi.

“Solunum sıkıntısı o kadar kötü bir şey ki…”

Koca daha önce operatör doktor Bülent Çetin'in koronavirüsle mücadelesi sırasında yaşadıklarını anlattığı mesajı paylaşmıştı. 

Koca'nın paylaşımında yer alan, koronavirüsle mücadele eden doktorun mesajı şöyleydi:

Akciğer tomografisinde Kovid-19 olduğum belirlendi. İlk 3-4 gün servisteydim. İlerleyen günlerde solunum sıkıntısı gelişmeye başladı. Yoğun bakımda biraz daha ağırlaştım. Solunum sıkıntısı o kadar kötü bir şey ki bir seviyeden sonra ölüm korkusu başlıyor. Oksijen verildiği halde kendinizi oksijensiz hissediyorsunuz. Kurallara dikkat edilmeli. Yoksa canınızı virüse emanet etmiş oluyorsunuz. Op. Dr. Bülent Çetin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU