Saadet Partili Yazıcı: Dolar, işsizlik, enflasyon ve faizler düşecekse Berat Albayrak’ın yanındayız

Yazıcı, üretim odaklı bir ekonomi politikasının yürütülmesi gerektiğini savunurken, Albayrak’a şartlı destek verdi

Fotoğraf: AA

Son günlerdeki döviz fiyatlarındaki artış karşısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik sosyal medyada yapılan Albayrak karşıtı kampanyaya AK Parti, “#BeratAlbayrakınYanındayız” etiketiyle yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı da Albayrak’a yönelik Twitter’dan bir değerlendirmede bulundu.

Yazıcı, “Dolar, işsizlik, enflasyon ve faizler düşecek, gelir adaletsizliği giderilecekse; yatırımlar, istihdam, adil paylaşım ve kârlılık artacaksa #BeratAlbayrakınYanındayız!” dedi.

“Fakat lafla peynir gemisi yürümüyor!” ifadesini kullanan Yazıcı, “Taşa kalk denilince taş kalkmıyor, suya ak denilince su akmıyor, ekmeğe piş denildiğinde ekmek pişmiyor” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, “Taşı kaldıracak, suyu akıtacak ve ekmeği pişirecek; üretim odaklı bir ekonomi politikasını yürütmek şart” görüşünü paylaştı ve Türkiye’ye güveniyorum etiketini paylaştı.

Tüm dünyada koronavirüs vaka sayısının 20 milyona dayandığı, “salgında ikinci dalga” paniğinin güçlendiği, Lübnan’ın dünyanın en büyük üçüncü insan kaynaklı patlamasını yaşadığı haftada Türkiye’de dolar, altın ve euroda rekor kırılmıştı.

Bu gelişmeler üzerinden Bakan Albayrak’a yönelik sosyal medyadan tepki tweet’leri atıldı. AK Partili isimler de bu tweetlere karşı tweet’ler attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU