Trump'ın tesisine Kalaşnikof’la giren 3 çocuk tutuklandı

Çocuklar silahı bulduklarını iddia ederken, tesis içindeki binaya girmeye çalışmadıkları kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump'ın Mar-a-Lago'da bulunan malikanesine yarı otomatik silahla giren 3 çocuk önce gözaltına alındı daha sonra tutuklandı.

CBSNEWS'in haberine göre, ABD'nin Florida eyaletinde polisten kaçan 3 çocuk, sırt çantasındaki dolu vaziyette bulunan "AK-47" piyade tüfeğiyle ABD Başkanı Trump’ın Mar-a-Lago'daki mülkünün duvarından içeriye atladı.

Yetkililer, 15 yaşlarındaki 3 çocuğun yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. 

Çocuklar, ateşli silahla mülke izinsiz girmek, hırsızlık yapmak ve polise mukavemet göstermekle suçlanıyor.

Mülkün kime ait olduğunu bilmedikleri belirtiliyor

Çocuklar, "silahı bulduklarını" iddia ederken, mülkün bahçesine de polislerden saklanmak amacıyla girdikleri ve binaya girmeye çalışmadıkları kaydedildi.

Olayın geçen hafta cuma günü yaşandığı, o sırada Trump’ın tesiste olmadığı; gençlerin de mülkün kime ait olduğunu bilmedikleri belirtiliyor.

Kimlikleri açıklanmayan gençler, 18 yaşından küçüklerin tutulduğu cezaevinde gönderilirken, savcılık yetişkin olarak yargılanmaları konusunu değerlendiriyor. Öte yandan yetkiler gençlerin, üzerlerinde bulunan Kalaşnikof’un kendilerine ait olmadığını, bir yerden bulduklarını iddia ettiklerini aktardı.

Birçok olay yaşandı

Trump’ın başkanlığa seçilmesinden bu yana Mar-a-Lago tesisinde birçok olay yaşandı.

Bu yıl ocak ayında, bölgedeki iki güvenlik kontrol noktasında durmayan iki kadın araçla polisten kaçmaya çalışmış, polisin ateş açtığı kadınlar gözaltına alınmışlardı.

Bu olayın Trump’la ilgili olmadığı daha sonra yetkililerce açıklandı.

2019 yılında, tesise izinsiz giren Çinli bir kadın, polisin kendisini gözaltına alma girişimine karşı çıkması nedeniyle yargılandı ve bu yıl şubat ayında mahkeme kararıyla altı ay hapse mahkum edildi.

Söz konusu olay, bir başka Çin asıllı bir kadının tesise girmek için federal polis memurlarına yalan beyanda bulunmakla suçlandığı olaydan birkaç ay sonra yaşandı.

 

Independent Türkçe, VOA

DAHA FAZLA HABER OKU