AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Çeşme'de turistlere dönük şiddete tepki: Misafirlerimize çirkin davrananlar bunun bedelini öder

Çelik, Ukraynalı model Daira Kayriluk'un Çeşme'de darbedilmesine ilişkin "Magandalık bu topraklarda barınamaz. Çeşme'de turistlere dönük şiddeti kınıyoruz" diyerek tepki gösterdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çeşme'de turiste yönelik şiddeti kınadı / Fotoğraf: AA 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'in Çeşme ilçesinde turistlere yönelik şiddeti kınadı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Çeşme'de yaşanan ve ülkemizde 'misafirimiz' olan turistlere dönük şiddeti kınıyoruz. Tüm turistler, ülkemizin doğal güzelliklerinin yanında milletimizin dünyada herkesin bildiği misafirperverliğine hayrandır. Misafirlerimize çirkin davrananlar bunun bedelini öder. Kimse misafirlerimize çirkin davranışta bulunamaz. Hele de bir kadına dönük şiddet asla affedilemez. Turist misafirlerimize mekanik bir para makinesi gözüyle bakanlar, milletimizin dünyaca ünlü misafirperverliğinden nasibini almamış barbarlardır." 


Ömer Çelik, Türkiye'nin tamamının ve gözde bölge Çeşme'nin, misafirperverliğin tüm değerleriyle eşsiz olduğunu vurgulayarak, "Magandalık bu topraklarda barınamaz. Tüm misafirlerimiz, güven ve huzur içinde olsunlar. Hoş geldiler, safa geldiler. Milyonlarca misafirimiz gibi ülkemizde eşsiz anılara sahip olacaklar." ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin güvenli ve dünya çapında bir turizm markası olduğunun altını çizen Çelik, Türkiye'nin eşsiz misafirperverliği ve tüm değerleriyle huzurlu ve güzel anılar için ev sahipliği yapmaya devam edeceğini kaydetti.
 

Ne olmuştu? 

İzmir Çeşme'de tatil yapan Ukraynalı modelin darp edildiği ifade edilmişti. Modele yönelik şiddet ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı.

Görüntüde manken Daira Kayriluk, ayaktayken birden yere düşüyor.  Başında ise bir kişi duruyor.

Ukraynalı modelin düşmesine neden olan darbeyi kimden ve ne şekilde aldığı ise görünmüyor.

Genç kadın sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafın altına, Çeşme'deki bir plaj işletmesinin güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini yazmıştı.

Plaj işletmesinin sahibi Burak Beşer, darp olayının güvenlikçiler tarafından gerçekleştirildiği iddiasını yalanlamıştı.

Soruşturmada gözaltına alınan bir şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Turizm bölgesinde asla olmaması gereken ve özellikle de bir kadına yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU