Sherlock dizisinin yaratıcıları kadın Sherlock adaylarını açıkladı

Sherlock dizisinin yaratıcıları, kadın Sherlock Holmes’ü hangi oyuncuların canlandırmasını tercih ettiklerini açıkladı

Pek çok hayranı bulunan Sherlock dizisi 2010'da mini-dizi olarak yayımlanmaya başlamıştı (Hartswood Films)

Sherlock dizisinin yaratıcıları Steven Moffat ve Mark Gatiss, Sherlock Holmes kadın olsaydı kimlerin canlandırmasını görmeyi isteyeceklerini açıkladı.

25 Temmuz 2010’da yayımlanmaya başlayan Sherlock’un 10. yıldönümünde internet üzerinden düzenlenen etkinlikte dizinin yaratıcıları hayranların sorularını yanıtladı. BBC One'da yayımlanan dizide Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman yer alıyordu. 

NME'in haberine göre Steven Moffat, hayranların eğer Sherlock Holmes karakteri kadın olsaydı hangi oyuncunun onu canlandırmasını tercih edeceği yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

Birçok oyuncu var. Michelle Gomez fikrini epey sevdim.

Öte yandan Mark Gatiss de Fleabag dizisinde yer alan Phoebe Waller-Bridge’i önerdi. Moffat’ın önerdiği isimlerden bir diğeriyse Olivia Colman. Moffat’ın eşi bir diğer televizyon yapımcısı Sue Vertue, Killing Eve dizisinde yer alan Jodie Comer’i önerdi.

 

ımdb.jpg
Michelle Gomez daha önce Doctor Who'da da yer almıştı (IMDb)

 

Moffat ayrıca karaktere dair herhangi bir değişiklik yapmadan Sherlock’u kadın bir oyuncunun canlandırmasının neden kolay olabileceğini de anlattı. 

 

ımdb2.jpg
Phoebe Waller Bridge, Fleabag dizisindeki performansıyla dikkat çekmişti (IMDb)

 

Burada oturup, kadın Sherlock Holmes’e dair epey isim sayabiliriz. Bu rolün kadın bir oyuncu tarafından kolayca canlandırılabileceğini düşünüyorum. Herhangi bir değişiklik yapılması gerektiğini sanmıyorum. Zamirleri değiştirin, ismi değiştirmenize bile gerek yok. Sherlock Holmes çok kolay kadın olabilir.

Bununla birlikte kadın Watson konusunda Moffat bir dizi problemin yaşanabileceğini söylüyor. Moffat, bu rol için birini düşünmenin “bir miktar daha zor” olduğunu belirtiyor. Moffat şu ifadeleri kullandı:

Neye takıldım biliyor musunuz? John Watson’ı kadın olarak kim canlandırırdı?

Gattis bunun duruma göre değişebileceğini belirtiyor. 

ABD’li Sherlock Holmes uyarlaması olan Elementary dizisinde Jonny Lee Miller dedektifi canlandırırken, Watson karakterini Lucy Liu oynamıştı. 

 

Independent Türkçe, NME

DAHA FAZLA HABER OKU