Meghan Markle, Birleşik Krallık'ın "münasebetsiz" tabloid gazetelerini babasıyla arasını bozmakla suçluyor

Düşesin avukatları, Markle ve babasının "(babası) üç yıl önce münasebetsiz Birleşik Krallık tabloid medyasının hedefi olana kadar yakınlıklarının sürdüğünü" söyledi

Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin kısa süre önce maddi zorluklar yaşadığı ve Prens Charles'tan yardım istediği ortaya çıkmıştı (AFP)

Meghan Markle'ın avukatları, Sussex Düşesi'nin Birleşik Krallık'taki (BK) tabloid gazeteleri babası Thomas Markle ile ilişkisini bozmakla suçladığını söyledi.

Meghan, babasına gönderdiği el yazısıyla kaleme alınmış mektupla ilgili olarak The Mail on Sunday'e açtığı davayla kuşatılmış durumda.

Düşesin avukatları şimdi dava kapsamında, Markle ve babasının "çocukluğu boyunca çok yakın bir baba/kız ilişkisine sahip olduğunu ve (babası) üç yıl önce münasebetsiz Birleşik Krallık tabloid medyasının hedefi olana kadar yakınlıklarının sürdüğünü" belirten yeni bir resmi evrak sundu.

Bu ifade aynı zamanda Meghan'ın babasına maddi yardımda bulunduğunu ve "geçmişi eskiye dayanan bir süredir (babasının) sağlığıyla ilgilendiğini" açığa çıkardı.

Meghan'ın avukatı, ABD'nin hukuki drama türündeki Suits dizisinde oyuncu olarak kariyerine başlamasının ardından babasına para gönderdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İfadede belirtildiği biçimiyle "(Meghan) babasına gönüllü ekonomik yardımda bulunmaya başladı."

Bahsi geçen ifade, Meghan'ın monarşi tarafından "korumasız" bırakılmış hissettiğini açıklamasının ardından geldi.

BBC'nin ulaştığı davayla ilişkili mahkeme belgelerine göre, Meghan babasına yazdığı mektubun yayımlanması üzerine "muazzam bir duygusal sıkıntı" yaşadı.

Resmi belgelerde şu ifadeler yer aldı:

Davacı, BK tabloid medyasının, özellikle davalının, çok sayıda yanlış ve zarar verici haberine maruz kaldı. Bu haberler muazzam bir duygusal sıkıntıya ve akıl sağlığında zarara neden oldu.

Evraklar, Şubat 2019'da düşesin 5 arkadaşının bir ABD dergisine verdiği röportajlara atıfla şunları ekledi:

Arkadaşları daha önce onu hiç bu durumda görmedikleri için haklı olarak sağlığından endişeliydi. Bilhassa hamile olduğu, Kraliyet tarafından korunmadığı ve kendini savunmasının önüne geçildiği için.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU