Johnny Depp kokain, hap ve şampanyalı "Boston uçağı olayı" hakkında özür diledi

Oyuncunun 2014'te attığı mesaj büyük miktarda alkol, "toz" ve "hap" tükettiğini ortaya çıkardı

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Londra'daki Kraliyet Adalet Mahkemesi'nde (AP)

Birleşik Krallık’ın The Sun gazetesine açılan iftira davasının üçüncü gününde sorgulanan Johnny Depp yanlış beyanda bulunduğu için Yüksek Mahkeme'den özür diledi.

57 yaşındaki Depp'in yayın kuruluşu News Group Newspapers'a (NGN) ve The Sun Genel Yayın Yönetmeni Dan Wootton'a karşı açtığı davada, iki yıl önce onu "eşini döven biri" diye damgalayan makale hedef alınıyor. Medya grubunun haberleriyse, ilişkileri esnasında Depp'in eski eşi Amber Heard'e de saldırdığına dair "karşı konulmaz delillere" atıfta bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp, tanık kürsüsüne oturmak üzere perşembe günü üçüncü kez Londra'daki Kraliyet Adalet Mahkemesi'ne geldi ve Heard'le olan yaşamına dair soruları yanıtladı.

Soruşturmanın ikinci gününde, "bütün gece içtiğini" ve Boston'dan Los Angeles'a yapılan özel uçuşta iki şişe şampanya içmeden önce "toz" ve "haplar" kullandığını söylediği mesaj Depp’e gösterilince, ünlü aktör yanıltıcı deliller sunduğu için özür diledi.

Tanık olarak verdiği önceki ifadesinde Depp, 24 Mayıs 2014'teki "uçuştan önce ve uçuş esnasında alkol aldığını" söylemiş fakat Heard'ün suçlamalarını reddetmişti. Bu suçlamalar arasında, Heard'ün sırtına tekme atmak ve sevgilisini James Franco'yla ilişki kurmakla suçlayarak ona "ağzı alınmayacak küfürler etmek" de var.

Bununla birlikte çarşamba günü, "Boston uçak olayı" diye adlandırılan olaydan birkaç gün sonra arkadaşı oyuncu Paul Bettany'e gönderdiği bir mesaj gösterildi.

30 Mayıs 2014'te gönderilen mesajda şunlar yazıyordu:

İçkiyi tamamen bırakacağım canım.
Geçen pazar günü Los Angeles'a uçmak için Amber'ı almadan önce bütün gece içtim. Hoş değil dostum. Günlerdir bir şey yemiyorum.
Toz. Yarım şişe viski. Bin tane Red Bull-votka, haplar, uçakta da iki şişe şampanya ve sonunda ne oluyor?
Kendinden geçmiş öfkeli, vahşi bir kızılderili, ağzı alınmayacak küfürler ediyor ve her kim yakına gelirse hakaretler yağdırıyor.

Depp, "tozlar" diye kokainden bahsettiğini ve "öfkeli, vahşi bir kızılderili" diye de "Amerikan Yerlilerine gönderme yaptığını" açıkladı. Depp daha önce soyunun Amerikan Yerlilerine dayandığını iddia etmiş fakat bu resmi olarak belgelenmemişti.

Evening Express'in haberine göre NGN'in baş danışmanı Sasha Wass, Depp'ten "iki şişe şampanya" derken neyden bahsettiğini netleştirmesini istedi. Buna cevaben oyuncu, "Kendime zarar vermeyi istediğim bir an gibi duyuluyor ve önceki ifademde kokain ve benzeri şeyler almadığımı söylemem doğru değildi. Mahkemeden sadece özür dileyebilirim" dedi.

NGN makalenin doğru olduğunu savundu ve 2013'ün başlarından çiftin ayrıldığı Mayıs 2016'ya kadar Depp'in "özellikle alkol ve/veya uyuşturucu etkisi altındayken Heard'ü kontrol ettiğini, sözlü ve fiziksel olarak istismarcı davrandığını" söyledi.

Amber Heard de Depp’in kendisine şiddet uyguladığını ifade ediyor.
 

Independent Türkçe, Evening Express

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU