Amber Heard'dan Johnny Depp'e yeni suçlamalar: "Uyuşturucu fotoğrafları" mahkemeye sunuldu

Amber Heard, Depp’in açtığı iftira davasında aktörün uyuşturucu kullandığına dair görüntüler sundu

Amber Heard ve Johnny Depp evlendikten 18 ay sonra boşanmıştı (Reuters)

Johnny Depp’in tabloid gazete The Sun’a açtığı dava bu hafta görülmeye başlandı. 57 yaşındaki aktörün, eski eşi Amber Heard’a şiddet uyguladığını ileri süren bir haberden dolayı açtığı iftira davasında yeni iddialar ortaya atıldı.

Duruşmaya katılan Heard, Depp’in uyuşturucu kullandığına ve yerde sızdığına dair fotoğrafları mahkemeye sundu. Depp için yeni bir suçlamada da bulunan aktris, eski eşinin köpeğini araba camından sarkıttığını söyledi.

Aquaman’deki performansıyla adından söz ettiren aktris, Depp’in kafasının güzel olduğu bir araba yolculuğu sırasında köpeği Pistol’u camdan aşağı sarkıttığını ve bunu eğlenceli bulduğunu ileri sürdü.

Depp ise söz konusu olayı mahkemede farklı anlattı:

Bunun çok üzücü bir imaj olduğunu söyleyebilirim. Ama tamamen yalan ve sahte. Doğru değil. Mizah anlayışım çok normal değildir. Ama üç kiloluk savunmasız bir köpeği camdan sarkıtmanın eğlenceli olduğunu düşünmüyorum.

Heard ayrıca, Londra’daki yüksek mahkemede görülen dünkü duruşmada 2013 yılında çektiğini söylediği fotoğraflar da sundu. Çiftin Los Angeles’taki evinde çekilen bir fotoğrafta masanın üzerinde bulunan alkol ve uyuşturucu dikkat çekti.

Fotoğraf hakkında sorgulanan Depp, malzemelerin kendisine ait olduğunu inkar etmedi. Aktör, “Bu malzemeler benimse neden fotoğraflandıklarını merak ediyorum” diye konuştu.

Mahkemeye sunulan bir diğer fotoğrafta ise Depp, yatağının yanında sızmış yatarken görüldü. Ancak aktör söz konusu fotoğrafta sızmadığını, kafasının altına bir minder alıp uyuduğunu söyledi.

 

court-depp1.jpg
(Page Six)

 

Heard tarafının mahkemeye damga vuran bir diğer iddiası ise Amerikalı oyuncu James Franco’yla ilgiliydi. 2014’te Boston'dan Los Angeles'a gittikleri özel uçakta Depp'in eski eşine Franco'yla ilgili olarak şiddet uyguladığı ileri sürüldü.

İddiaya göre Depp, Heard'ün Franco’yla ilişkisi olduğunu düşündü ve uçakta alkol aldıktan sonra aktrise saldırdı. Depp’in Haeard’ü tokatladığı, arkasından ittiği ve aktrisin kurtulmak için tuvalete kaçtığı ileri sürüldü. Mahkemede Depp'in uçakta ulumaya benzer sesler çıkardığı söylenen bir kayıt da dinlendi.

The Sun'ı temsil eden avukatlardan Sasha Wass, Depp’e hitaben, “Kör bir öfke içindeydiniz ve Heard’a Franco’yla yakınlaşmayı ne kadar sevdiğini sordunuz. O da cevap vermeyi reddetti” diye konuştu. Wass’a göre aktör bunun ardından Heard’e “sürtük ve fahişe” dedi.

Depp’in söz konusu iddialara cevabı da mahkemeye damga vuran bir diğer açıklama oldu. Depp, Heard’ün 2015 yapımı The Adderall Diaries filminde Franco’yla çalışmayı kabul ettiği için şok olduğunu söyledi. Aktöre göre Heard, Franco’yla önceki çalışma deneyimi hakkında “olumsuz” yorumlar yapıyordu.

Söz konusu gelişmenin kendisini “kıskandırdığını” kabul eden ama şiddet iddialarını reddeden Depp, konuyla ilgili şu iddiaları ortaya attı:

Bana Franco hakkında çok çok olumsuz yorumlar yapmıştı. Franco’nun daha önce onu öpmeye çalıştığını, ona karşı cinsel hamleler yaptığını söylemişti. Onun bir sürüngen ve tecavüzcü olduğunu ifade etmişti.

Franco 2018’de Franco, 5 kadın tarafından tacizle suçlanmış ama avukatları aracılığıyla suçlamayı reddetmişti.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Page Six, Evening Standard

DAHA FAZLA HABER OKU