Galatasaray Kulübü: Yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik, kararın düzeltilmesi için girişimde bulunacağız

Galatasaray Kulübü, TFF'nin kademeli olarak düşürüleceğini açıkladığı yabancı sınırlamasına karşı olduğunu ve kararın düzeltilmesi için girişimde bulunulacağını açıkladı

Yeni yabancı kuralına göre gelecek sezon takımlar en fazla 14 yabancı futbolcu ile sözleşme yapabilecek ve bu oyuncuların sadece 8'i aynı anda oynayabilecek / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun dün açıkladığı yeni yabancı oyuncu sayısıyla ilgili karara tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur. 

Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı bildirildi.

Ne olmuştu?

TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'deki mevcut yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gittiğini açıklamıştı. 

Yeni kurala göre kulüpler, en fazla 14 yabancı futbolcu ile sözleşme yapabilecek ve bu oyuncuların sadece 8'ine aynı anda sahada yer verebilecek. 

 

 

Yabancı oyuncu sayısı sonraki yıllarda kademeli olarak azaltılacak. 

Süper Lig'de mevcut kurala göre kulüplerin belirleyeceği 28 kişilik kadrolarda 14 yerli oyuncu bulunması zorunlu. 

Takımlar, 21 kişilik kadrolarda 12 yabancı bulundurulabiliyor. Kadro 20 ve daha az sayıda oyuncudan oluşursa, listede maksimum 11 yabancı oyuncu yer alabiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU