Erkan Baş: TBMM Başkanlığı’na aday olan milletvekillerine meclis genel kurulunda söz hakkı verilmiyor

TBMM Başkanlığı için yarışan 5 adaydan TİP genel Başkanı Baş, adayların genel kurulda konuşturulmalarını eleştirdi. Baş, Öyle korkak bir rejim ki bu meclisinde başkanlığa aday olan kişinin sözünü dahi uymak istemiyorlar” dedi

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanlığı için aday olan  Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, adaylara mecliste konuşma hakkı verilmeyince, adaylık konuşmasını Twitter’dan paylaştı.

 “TBMM Başkanlığı’na aday olan milletvekillerine bile meclis genel kurulunda söz hakkı verilmiyor. Öyle korkak bir rejim ki bu meclisinde başkanlığa aday olan kişinin sözünü dahi uymak istemiyorlar” diyen Baş, neden aday olduğunu ise şu ifadelerle anlattı:  

Seçilmek için değil bu iddiayı sizden aldığımız güçle ortaya koymak için aday olduk. En güvendikleri yer olan mecliste bile sizin sesiniz yankılanıyor.  Emeğin özgürlüğün adaletin sözü duyuluyor. Bu bir dip dalgasıdır. Bugün hissediliyor. Siz hissettiriyorsunuz. Yakında daha büyüyecek sarayları saltanatları yıkıp geçecek. Bu dalga herkesi tercihe zorlayacak.  Bugün evet belki az kişi sizin bizim yanımızda olacak ama önüne geçemeyecekler. Serpilip gelişeni durduramayacaklar.

Bu meclisin Hendek’teki işçilerin belirleyecekleri günler yakındır. Kadın cinayetlerini önleyecek, gençlere özgürlük verecek, halkalara barış getirecek, eşitliğin ve özgürlüğün egemen olduğu bir toplumsal düzeni konuşacağımız günler yakındır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU