Gelibolu'daki orman yangını kontrol altına alındı, 450 hektar kül oldu

Askeri operasyonlarda kullanılan İHA'ların da katıldığı söndürme çalışmalarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordine etti

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı ama 450 hektar orman kül oldu.

Bakan Pakdemirli: 450 hektar etkilendi

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangınına, kara ve hava ekipleri müdahale ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyururken, 450 hektar ormanın yangından etkilendiğini ifade etti. 

AW060286_01.jpg
Fotoğraf: İHA


Hava araçları gece müdahale edemedi

Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle dün çıkan yangına müdahale eden hava ekipleri, karanlık nedeniyle akşam saatlerinde çalışamalarına ara verdi. Kara ekiplerinin ise gece boyunca müdahalesi sürdü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme helikopterleri ve uçakları tekrar havalanarak karadan müdahalesini sürdüren ekiplere katıldı.

AW060286_10.jpg
Fotoğraf: İHA


İHA'lar da katıldı

Söndürme çalışmalarına, askeri operasyonlarda kullanılan İnsansız Hava Araçları (İHA) da katıldı. İHA'ların verdiği koordinatlar sonucunda söndürme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Köy boşaltıldı

Çevre il ve ilçelerden gelen takviye birliklerinin de katıldığı söndürme çalışmalarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordine ediyor. Pakdemirli, yaptığı açıklamada "Çanakkale'deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz, 400 personelle müdahale ediliyor" dedi.

yalova köyü.jpg
Yalova köyü boşaltıldı / Fotoğraf: İHA


Yangın nedeniyle 300 nüfusu olan Yalova köyü boşaltılırken, Çanakkale Boğazı da gemi trafiğine kapatıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU