Amerikalı 80 sanatçı, göçmenlerin tutulduğu binaların semalarına yazdı: Kafeslere hayır, herkesi serbest bırakın

Koronavirüs salgınının ulaştığı tesislerdeki koşullar tepkilere yol açıyordu

Eylemin yapıldığı bir bölgede gökyüzüne "Daha fazla kampa hayır" ifadesi yazıldı (Karen Ishizuka/Tsuru For Solidarity)

ABD’de 80 sanatçı, göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezlerindeki muameleye dikkat çekmek için sıradışı bir eyleme imza attı.

Ülkede 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının yapıldığı hafta sonu sanatçıların oluşturduğu ve Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketinin kurucularından Patrisse Cullors’ın da destek verdiği grup, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’ne (ICE) bağlı göçmen gözaltı merkezleri, mahkemeler ve cezaevleri gibi 80 alanın tepesinde gerçekleştirilen uçuşlarla mesajlarını paylaştı.
 


Göçmenlerle ilgili sistemde reforma gidilmesi çağrısının yapıldığı eylemde uçaklarla gökyüzüne yazılan yazılar arasında “Daha fazla kampa hayır,” “Kafeslere hayır”, “ICE’ye hayır”, “Kafes değil, bakım” ve “Herkesi serbest bırakın” gibi ifadeler yer aldı.
 


Sanatçılar Rafa Esparza ve Cassils’in başını çektiği “In Plaint Sight” projesi kapsamındaki protestoda her mesajın sonuna #XMAP etiketi eklenirken, sosyal medya kullanıcıları da bu etiketle yaptıkları paylaşımlarla eyleme destek verdi.
 


Grubun internet sitesinde ayrıca, aşırı kalabalık tesislerde tutulan insanların haklarını savunan #FreeThemAll (Herkesi Serbest Bırakın) kampanyasına aktif olarak nasıl katılım sağlanabileceğine dair bilgiler paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN televizyonu 10 bin fit yükseklikte gerçekleştirilen eylemde II. Dünya Savaşı’ndan kalma askeri uçakların kullanıldığını aktardı.

Amerikan kanalı söz konusu eylemin, koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiği ABD’de on binlerce kişinin ICE gözaltı tesislerinde tutulduğu bir sırada geldiğine dikkati çekti.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10000 feet with @elrafaesparza and @inplainsightmap over Mesa Verde spelling out @harry_gamboa_jr message NO ICE NO ICE NO ICE . *Get to know* our partners in this effort: @migrantfreedom @detentionwatch @aclu_socal @haitianbridge @conmijente @familiatqlm @maketheroadnj @maketheroadny @raicestexas @carecen_la @culturestrike @the_ilrc @clinica_romero @laresistencianw @daylaborernetwork @elrescate_org @_salef @ciyja @glahr.ga @inplainsightmap @tsuruforsolidarity @ic4ij @puente.az @CEDIMAC1 @MexenEx @translatinacoalition #mayavision #thetornillocollective #centralamericanresearchpolicyinstitute Thank you to our supporters @moca, #AgnesGund, @WarholFoundation, @ForFreedoms, #GoodWorksFoundation, #LauraDonnelly, #TheHillenburgFamily, InColor_, @KruppFamilyFoundation.org, @theMapFund, @OutsiderFest, @OxyArts, Quiet, #TaskForce, @WilhelmFamilyFoundation, #WandaKownacki #InPlainSight #XMAP #LookUp #FreeThemAll #AbolishICE #DefundHate #HomeisHere #HeretoStay #WithDACA #sisepuede #prisonindustrialcomplex #resist #closethecamps

Cassils (@cassilsartist)'in paylaştığı bir gönderi ()


Tartışmalara yol açan gözaltı koşulları nedeniyle mayıs ayında tutukluların açlık grevlerine katıldıkları bildirilmiş ve daha yakın tarihte federal bir yargıç ICE aile gözaltı merkezlerinde tutulan tüm çocukların salgın nedeniyle derhal serbest bırakılmalarına hükmetmişti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU