Avrupa ve ABD'deki binlerce et fabrikası çalışanına virüs bulaştığı ortaya çıktı

The Independent Özel: Avrupa kıtasında mart ayından bu yana en az 37 salgın oldu

Dünya genelinde 10 milyondan fazla doğrulanmış Kovid-19 vakası bulunuyor (AP)

Yapılan incelemeye göre, Avrupa'daki mezbahalardaki ve et fabrikalarındaki 37 salgında 4 binden fazla işçi koronavirüse yakalandı ve bu, en az 9 fabrikanın kapanmasına yol açtı.

Salgınların nedeninin, personelin düşük sıcaklıklarda birbirine yakın çalışması olduğu düşünülüyor. Ancak Birleşik Krallık hükümeti ve İngiltere Halk Sağlığı Kurumu'nun dünyanın dört bir yanından et fabrikalarını Kovid-19'a bağlayan kanıtları gözden geçirdiği bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda, ABD'deki fabrikalarda kimliğini gizleyerek işçilik yapan bir aktivist, stresli çalışma koşullarının nasıl yüksek işten ayrılma oranlarına yol açtığını açıkladı.

Geçen hafta, Avrupa'nın en büyük mezbahalarından birinde 1500'den fazla işçinin koronavirüs taşıdığını tespit ettikten sonra Almanya, tecrit önlemlerini yeniden yürürlüğe sokmak zorunda kalmıştı.

Greenpeace Unearthed ekibi, bunun mart ayından bu yana Avrupa mezbahalarında ve et paketleme tesislerinde çıkan en az 37 salgının en büyüğü olduğunu tespit etti.

Birleşik Krallık'da, Batı Yorkshire'daki Asda'ya et tedarik eden bir fabrikada 60'tan fazla çalışana virüs bulaştı. Galler'deki iki gıda işleme tesisi ve Anglesey'deki en az 150 çalışanın testlerinin pozitif çıktığı bir tavuk fabrikası da ayrı salgınlara maruz kaldı.

Geçen hafta Midlands'de bir domuz fabrikası da yaklaşık bir düzine personelinin testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Grrenpeace Unearthed, İrlanda'da yetkililerin et fabrikalarındaki en az 20 salgında 1114 Kovid-19 vakası bildirdiğini tespit etti. Hollanda, Fransa ve İspanya'daki fabrikalarda da vaka kümelenmeleri bildirildi.

ABD'de, Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi'nin kurucusu Neal Barnard, mezbahaların Kovid-19 için “merkez” olduğunu söyledi.

Gıda ve Çevre Raporlama Ağı'na göre, ABD'deki en az 33 bin 823 et sektörü çalışanı koronavirüs pozitif çıktı ve bunların en az 116'sı hayatını kaybetti.

Güney Dakota eyaletindeki koronavirüs vakalarının yarısından fazlası tek bir mezbahadaydı.

Çeşitli mezbahalarda gizli şekilde çalışan ABD Hayvan Eşitliği'nden Sean Thomas, One Earth'e koşulların nasıl stresli olduğunu açıkladı.

"Tipik bir ABD kesimhanesinde aynı anda bin kişi çalışabilir. Çok hızlı olmalısın" diyen Thomas şunları söyledi:

'Her dakika 33 kuş asmana ihtiyacımız var' dediler. Dibinizdeki kişiden uzaklaşacak yeriniz hiç yok ve herkes olabildiğince hızlı çalışıyor. Şirket her gece yeni insanlar getirdi çünkü pek çok kişi 'Bunu yapamıyorum. Ne molam, ne de kollarımı dinlendirecek ya da bir adım uzaklaşacak vaktim var. İhtiyacım olursa tuvalete dahi gidemiyorum.' diyordu. İşin yoğunluğu çoğu kişinin anlayamayacağı bir şey.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/health

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU