Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye Mümtazer Türköne yanıtı

Gelecek Partisi lideri MHP Genel Başkanı’nın çağrısı hakkında açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir yayında gündeme dair değerlendirmede bulundu.

Davutoğlu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Zaman gazetesi yazarlarına açılan davada 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mümtaz'er Türköne'nin davası için "tekrar değerlendirme" çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

 

Davutoğlu, “Hukuku şahsileştirmek doğru değildir. Hiç kimsenin düşüncesi nedeniyle cezaevinde olmasını istemem ama bunun yanında son dönemde hapse giren Barış Terkoğlu gibi isimler için de aynı tutumun sergilenmesi gerekiyor” dedi.

SÖZCÜ TV'de Nevşin Mengü ile Özel Haber'in konuğu olan  Davutoğlu gündeme dair dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de yüklenen Davutoğlu “Perinçek FETÖ taktiği uyguluyor” ifadesini kullandı.

“Objektif bir süreçten geldiler”

Mengü’nün “Davutoğlu döneminde birçok kişi alındı ve çoğu FETÖ’cü çıktı diye bir soru var, ne diyorsunuz?” sorusuna Davutoğlu şu yanıtı verdi:

Neden ihtiyaç hasıl oldu? Dışişleri Bakanlığına başladığımda, Afrika açılımıyla 27 büyükelçilik açtık. FETÖ’nün okullarının olduğu yerde Türkiye’yi temsil ettiği görülüyordu, biz büyükelçilik açınca FETÖ orada etkisini kaybetti. Bir kere benim dönemimde, dışarıdan alımlar yapılmadı. Dinler Tarihi profesörü Vatikan’a atandı sadece. Hepsi KPSS sınavıyla gelerek alındı. Benim bakmam mümkün değil. Objektif bir süreçten geldiler. Emniyette, o zamanki İçişleri Bakanlığı’nın ifadesi, herkesin FETÖ’yle anıldığı dönemde, benim bakanlık görevi yaptığım dönemde Dışişleri’nden 3-5 kişi FETÖ’yle alındı.

Bahçeli’nin çağrısına yanıt

Davutoğlu Bahçeli’nin Türköne çağrısı hakkında sorulan soruya da yanıt verdi.

Mengü’nün “Mümtazer Türköne serbest bırakılmalıdır dedi Devlet Bahçeli. Ne dersiniz?” soruna Davutoğlu şu karşılığı verdi:

Hukuku şahsileştirmek doğru değildir. Hiç kimsenin düşüncesi nedeniyle cezaevinde olmasını istemem ama bunun yanında son dönemde hapse giren Barış Terkoğlu gibi isimler için de aynı tutumun sergilenmesi gerekiyor. İşte aynı şey, bize yakında serbest bırakılsın, bize uzaksa vatan hainidir deniliyor.

 

Independent Türkçe, Sözcü TV

DAHA FAZLA HABER OKU