ABD askeri, satanist Neo-Nazi örgüte bilgi verdiği iddiasıyla tutuklandı

ABD'de bir asker, satanist Neo-Nazi örgütü için casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Askerin El Kaide’ye de bilgi verdiği ileri sürüldü

Fotoğraf: AA 

ABD Adalet Bakanlığı, 22 yaşındaki piyade er Ethan Mezler'in, birliğine saldırı düzenlemeyi planlayan satanist Neo-Nazi örgütü "Dokuz Açılar Tarikatı"na (O9A) bilgi verdiği gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı.

Açıklamada Mezler’in iki yıl önce hem orduya hem de satanist ve anarşist örgüt O9A'ya katıldığı belirtildi.

Ekim 2019'da yurt dışındaki bir üsse atanan Mezler'in, birliğine yönelik saldırı planlayan tarikat ve onunla bağlantılı "Rape Waffen Tümeni" isimli bir grupla iletişime geçtiğinin tespit edildiği belirtildi.  

Er Mezler'in, birliğinin bulunacağı yerleri ve güvenliğine ait birçok gizli bilgiyi grupla paylaştığı ileri sürülen açıklamada, sanığın yaptığı yazışmada, planlanan saldırıyı "Cihatçı bir saldırı" olarak nitelediği; bu saldırıda kendisini de feda edeceğini ifade ettiği belirtildi. 

Satanist, Neo-nazi ve antisemitik örgütün aynı zamanda ABD tarafından öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin’e de hayranlık duyduğu belirtilirken, Mezler’in bu örgüte de bilgi sızdırdığı ileri sürüldü.

Açıklamada, Mezler’in 17-24-25 Mayıs tarihlerinde, asker sayısı, üssün gözlem ve savunma kapasitesi gibi hassas bilgileri bir El Kaide üyesiyle de paylaştığı iddia edildi.

Üsse daha büyük zayiat verilmesi için daha detaylı bilgiler paylaşacağına söz veren Mezler'in, bu süre zarfında kendi iradesiyle teslim olduğu ve FBI'ya suçunu itiraf ettiği bildirildi. 

Açıklamada, New York eyaleti Manhattan Bölge Mahkemesinde yargılanacak Mezler, 6 ayrı suçlama nedeniyle 3 kez müebbet ve 45 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanacak. 

1960'larda kurulduğu iddia edilen Dokuz Açılar Tarikatı, şiddet yanlısı ırkçılığın yanı sıra Yahudi karşıtlığıyla da biliniyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU