HDP'li eski Sur Belediye Başkanı Buluttekin için tahliye kararı

Diyarbakır'da “terör soruşturması” kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan HDP'li eski Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin için tahliye kararı verildi

HDP'li eski Sur Belediye Başkanı Buluttekin için tahliye kararı / Fotoğraf: Twitter

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır eski Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Cumhuriyet Savcısı hazırladığı mütalaasında, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, üzerine atılı suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırını dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savunmasında üzerine atılan suçlamaları reddeden Buluttekin, "Cenazelere dini vecibeleri yerine getirmek için katıldım. HDP'nin aldığı kararlar ve talimatlara uyarak bu şekilde hareket ederek, yasal olarak katılım sağladım. Bu nedenle tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Yurt dışı çıkış yasağı konuldu

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanması, tutuklulukta geçirdiği süre, gelinen kovuşturma aşamasında sanığın kaçma, gizlenme, delilleri karartması ve somut olguların bulunmayışı konularını dikkate alarak, Buluttekin'in yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU