Geleceğe Dönüş'ün yıldızı ikonik sahneyi anlattı: Ördek gibi dans ediyordum, Madonna’nın koreografından ders aldım

Michael J. Fox, sahnenin ikonik gitaristlerin imza hareketlerini içerdiğini söyledi

80’lerin kült yapımı Geleceğe Dönüş’ün (Back To The Future) pek çok ikonik sahnesi bulunuyor ve bunlardan en akılda kalanlarından biri de Marty McFly’ın Chuck Berry’nin efsanevi şarkısı Johnny B. Goode’u çalarak yanlışlıkla rock’n’roll’u icat etmesi.

Filmde Marty’yi canlandıran ünlü oyuncu Michael J. Fox, sahnenin perde arkasında yaşananları Empire’a anlattı.

Fox, sahne için özel bir gitar dersi aldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bob’a (Zemeckis) ‘Bu sahneyi çekerken gitarı çalacağım. Yani parmaklarımı takip edebilirsin. İstediğin zaman kamerayı ellerime yönlendirebilirsin’ dedim. Bunu söylemiş olmak bu işi doğru yapmam için üzerimde baskı oluşturdu. Böylece Paul Hanson adlı gitar öğretmeniyle çalıştım.

Ancak sahneyi çekmek sadece gitarı çalabilmek anlamına gelmiyor, aynı zamanda bir rock yıldızı gibi hareket etmeyi de gerektiriyordu. Fox bu süreci şöyle anlattı:

Bu parça üzerinde 4 hafta kadar çalıştık. Madonna’nın koreografıyla da çalışıyordum. ‘Ördek gibi dans ediyorum. Dans edemem. Ama yapmak istediğim şey, en sevdiğim gitaristlerin tüm özelliklerini, tavırlarını ve tuhaflıklarını birleştirmek' dedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox, Pete Townshend’in gitar çalarken kolunu art arda çevirmesi, Jimi Hendrix’in gitarını kafasının üzerine koyarak çalması ve Chuck Berry’nin “ördek yürüyüşü” gibi ünlü gitaristlerin imza hareketlerini bir araya getirmeyi istediğini söyledi. Fox sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunların hepsini dahil etmeye çalıştık ve bir akış oluşturdu. ‘Yorgunum’ ya da ‘Üzerimde çok baskı var’ gibi şeyleri düşünmediğiniz, sadece yapıp harika vakit geçirdiğiniz anlardan biriydi.

Robert Zemeckis tarafından yönetilen 1985 yapımı kült filmin başrollerinde Michael J. Fox ve Christopher Lloyd yer alıyor. Film, zamanda yolculuk edip kendi ebeveynleriyle tanışan genç Marty McFly’ın hikayesini anlatıyor.
 

Independent Türkçe, Empire

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU