EuroLeague takımları, ligden çekileceğini açıklayan Panathinaikos'un devam etmesini istiyor

Aralarında Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun da olduğu 10 kulübün imzasıyla yayımlanan açıklamada, EuroLeague'den çekileceğini açıklayan Panathinaikos'un devam etmesi gerektiği ve başkan Giannakopoulos'un asılsız iddialarda bulunduğu belirtildi

Panathinaikos Basketbol Kulübü'nün organizasyonda 6 şampiyonluğu bulunuyor / Fotoğraf: AA

THY Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) mücadele eden 10 kulüp, ligden çekilmek istediğini resmen ileten Panathinaikos'un, devam etmesini istediklerini bildirerek, Yunanistan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos'a yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle tepki gösterdi.

Aralarında Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun da olduğu Euroleague'den 10 kulübün ortak imzasıyla yapılan açıklamada, kulüplerin Avrupa Ligi projesine inanmaya devam ettiği ve gösterilen beraberlik sayesinde başarıya ulaşıldığı değerlendirmesi yapıldı.

 

 

"Tüm kulüpler, son 19 yıldır bu girişimin ayrılmaz bir parçası olan Panathinaikos'un EuroLeague'de devam etmesini istemektedir" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Ancak Giannakopoulos tarafından tekrarlanan asılsız iftiralara müsamaha gösterilmeyecektir. Kulüpler, kolektif ve bireysel varlıklarının itibarını ve bütünlüğünü korumak ve Panathinaikos'un taahhüt ettiği yükümlülüklere uymasını sağlamak için gerekli gördüğü her türlü faaliyette bulunacaktır.

EuroLeague'in resmi kanallarından paylaşılan açıklamada, Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan, CSKA Moskova, Barcelona, Fenerbahçe Beko, Baskonia, Maccabi FOX, Olympiakos, Real Madrid ve Zalgiris kulüplerinin imzaları yer aldı.

Dimitris Giannakopoulos, EuroLeague'i suçlayıcı açıklamalar yaparken, Panathinaikos'un ligden çekilmek için resmen talepte bulunduğu açıklanmıştı.

 

Dimitris Giannakopoulos - paobc_gr.jpg
Dimitris Giannakopoulos / Fotoğraf: paobc.gr

 

Yeşil-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan ve üst yönetici (CEO) Manos Papadopoulos tarafından EuroLeague yönetimine hitaben kaleme alınan mektupta, şunlar kaydedilmişti:

Panathinaikos olarak son iki aydır kulüp lisansının feshedilmesi konusunda EuroLeague yönetimiyle irtibat halindeyiz. Bu konuyla en kısa sürede yetkili organlar tarafından ilgilenilmesi gerektiğini belirtmek isteriz. Böyle bir konuya verilecek cevap, salgının yaşandığı bu dönemde ligin sponsorlarla yapacağı görüşmelere ciddi zarar verebileceği için durumu anlayışla karşılıyoruz. Bu yüzden şu ana kadar bu sürece saygı duyarak resmi bir bildirimde bulunmadık ya da baskı yapmaya çalışmadık. Kulübümüzün ligdeki varlığı, bizim için hiçbir şekilde fayda sağlamıyor. Panathinaikos, Avrupa Ligi'ndeki lisansını ve hisselerini devretme niyetini resmen ifade eder. Yetkili organların bu konuyla ilgili gerekli adımları atmak için toplanmasını talep ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dimitris Giannakopoulos, 25 milyon euro karşılığında kulübün satışına onay vereceğini duyurmuş ancak EuroLeague kararını kulübün yeni sahiplerinin vereceğini açıklamıştı.

Kulübün fiyatını çok uygun tuttuğunu ve kulübün ticari değerinin 75 milyon euroyu bulduğunu ileri süren Giannakopoulos, "Ancak sözüm söz, 25 milyon euroyu veren kulübün yeni sahibi olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Panathinaikos Basketbol Kulübü, organizasyonda 1995-96, 1999-2000, 2001-02, 2006-07, 2008-09 ve 2010-11 sezonlarında şampiyonluğa ulaşmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU