Panathinaikoslu taraftarlar, "25 milyon euro verene kulübü satacağım" diyen başkan Giannakapoulos'un evine saldırdı

Panathinaikos Başkanı Giannakopoulos, evinin taraftarlar tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. Kulüp başkanı 9 Haziran'da 25 milyon euro karşılığında kulübü satacağını duyurmuştu

Yunanistan basınında yer alan haberlere göre saldırıda 100'e yakın taraftarın yer aldığı ileri sürüldü / Fotoğraf: Reuters

Yunanistan'ın Panathinaikos Basketbol Kulübü'nün başkanı Dimitris Giannakopoulos, yeşil-beyazlı takımın taraftarları tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

9 Haziran'da kulübü satışa çıkardığını açıklamasının ardından Instagram hesabından paylaştığı mesajla kazanılan başarılardan bahseden Giannakopoulos, şu ifadeleri kullanmıştı: 

33 yıldan sonra, 450 milyon euro, 6 Avrupa Şampiyonası, 1 Kıtalararası Kupa, 18 Yunanistan Ligi şampiyonluğu, 15 Yunanistan Kupası ile sonsuz duygu ve anıların olduğu yolculuk sona erdi. Desteğiniz için tüm taraftarlarımız büyük bir teşekkür ederiz.

 

 

Giannakopoulos, bu paylaşımından bir gün sonra başkent Atina'daki evine yapılan saldırının görüntülerini paylaştığı videoda taraftarların bıçak taşıdığını ve saldırının organize şekilde gerçekleştiğini iddia etti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dimitris giannakopoulos (@dpg7000)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Yunanistan basınında yer alan haberler göre, 100'e yakın Panathinaikos taraftarının kulübü satışa çıkaran Giannakopoulos'a tepki göstermek için eve saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Evi taşlayan ve duvarlara protesto amaçlı sloganlar yazan taraftarların polisler gelmeden önce bölgeyi terk ettiği bildirildi.

25 milyon euroya satışa çıkarmıştı

Dimitris Giannakopoulos, düzenlediği basın toplantısıyla 25 milyon euro karşılığında kulübün satışına onay vereceğini duyurmuştu.

Kulübün fiyatını çok uygun tuttuğunu ve kulübün ticari değerinin 75 milyon euroyu bulduğunu ileri süren Giannakopoulos, "Ancak sözüm söz, 25 milyon euroyu veren kulübün yeni sahibi olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU