Twitter, AK Parti gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı binlerce hesabı kapattığını duyurdu

Sosyal paylaşım sitesi, kapatılan hesapların arşivini kamuya açtı

Fotoğraf: Reuters

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, AK Parti’nin gençlik örgütüyle ilgili binlerce hesabı kapattığını duyurdu.

Twitter, devletler ile bağlantılı hesaplar tarafından gerçekleştirdiği öne sürülen enformasyon operasyonlarını ifşa ettiğini açıkladı.

Çin, Rusya ve Türkiye hükümetleri ile ilişkili olan 32 bin 242 hesabın, halkın erişimine açıldığı belirtildi.

Sektörde böylesine bir ifşanın ilk defa gerçekleştiğini belirten Twitter, tespit edilen bu hesapların ve bu hesapların tweetlerinin platformdan kaldırıldığını ifade etti.

Bu araştırmanın Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) ile yapıldığı aktarıldı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre  Araştırmanın Türkiye ile ilgili kısmında şu açıklamalara yer verildi:

2020'nin başında tespit edilen bu bir dizi bağlantılı hesabın koordineli ve gerçek olmayan aktivitelerinin asıl hedefi Türkiye'deki kullanıcılar. Platformumuzun teknik altyapısı ve hesap davranışlarından yola çıkan analizimiz, bu sahte ve ele geçirilmiş hesapların AKP lehine siyasi bir anlatım yaratmaya çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü bir destek verdiğini gösterdi. Bugün bu 7 bin 340 hesabı açıklıyoruz.

Teknik işaretler, partinin gençlik kollarıyla bağlantılı ve merkezi bir ağın ele geçirilmiş birçok hesapla ilişkili olduğunu gösteriyor. Bunun sonucu olarak bugün ifşa ettiğimiz ağ içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetini eleştiren hesaplar da var. Bu ele geçirilen hesaplar, düzenli olarak yukarıda belirtilen devlet aktörleri tarafından hack ve ele geçirme çabalarının hedefi olmuştur. Bu geniş ağ aynı zamanda kripto para birimleriyle ilişkili spam gibi ticari aktiviteler için de kullanıldı.

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU