IŞİD gelini Şamima Begüm’ün İngiltere'ye götürmek istediği yeni doğan bebeği Suriye'deki kampta öldü

İngiliz vatandaşlığı iptal edilen Begüm’ün 3 haftalık oğlu Suriye’de kaldıkları kampta akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti

Fotoğraf: Twitter

4 yıl önce IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden ve İngiltere'ye dönmek istediği için İngiliz vatandaşlığı iptal edilen Şamima Begüm'ün Suriye'nin kuzeyindeki kampta doğan bebeğinin öldüğü bildirildi.

15 yaşındayken Suriye’ye giden ve şu anda 19 yaşında olan Şamima Begüm’ün daha önce iki çocuğunu daha kaybettiği belirtiliyor.

Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Mustafa Bali, Cerrah adı verilen bebeğin öldüğünü doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şamima Begüm’ün Şubat ayı başlarında Suriye’nin kuzeyindeki El Hol kampında kaldığı, daha sonra güvenlik endişeleri nedeniyle Kamışlı’nın doğusundaki Roj kampına geçtiğine inanılıyor.

İngiltere İçişleri Bakanı’na tepki

Şamima Begüm, İngiltere’ye dönmek istediğini söyledikten sonra İngiltere vatandaşlığından çıkarılmıştı.

Tepkilerin hedefindeki isim İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid. Javid, IŞİD’e katıldığından şüphelenilen herhangi bir İngiliz vatandaşının İngiltere’ye dönüşünü engelleyeceğini söylemiş ve “Yurtdışındaki terör örgütlerini desteklediyseniz, geri dönüşünüzü önlemek için tereddüt etmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Sözcüsü Diane Abbott Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Herhangi bir kişiyi, devletsiz hale getirmek uluslararası hukuka aykırıdır. Masum bir çocuk, İngiliz bir kadının vatandaşlıktan çıkarılması sonucu öldü. Bu, duyarsız ve insanlık dışı bir tavırdır" dedi.
 


 

DAHA FAZLA HABER OKU