El Cezire’nin Süleymani videosuna Suriye’den de tepki var: İdlib’de bir duvara El Cezire logolu, kanlı Süleymani resmi çizildi

Katar merkezli El Cezire televizyonunun Kasım Süleymani’yi anlatan videosuna Arap dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor

Katar merkezli El Cezire televizyonunun, Kasım Süleymani videosunu Arap dünyasında tartışılmaya devam ediliyor.

11 Mayıs’ta El Cezire’nin internet sitesinde yayınlanan 51 saniyelik video, gelen yoğun tepkilerin ardından kaldırılmıştı.

Videoda Süleymani kendi dilinden anlatılıyor ve şöyle deniliyordu:
 

Ben Kasım Süleymani; hayatını İslam, İslam devrimi, İslam’ın onuru ve izzeti  için hizmete adamış bir askerim. Allah yolunda mücahid bir askerim. İran Devrim Muhafızları Kudüs Tugayı komutanıyım.  Büyük Şeytan ve İsrail’e korku salıyorum. Pozisyonum ne olursa olsun, ben İslam Devrimi’nin bir askerinden başkası değilim. Kalbimden dünya sevgisini kaldırdığı ve bana şehadet nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum.


“Özür dilemezse bir daha ekranlarına çıkmayacağım”

Videoya ilk tepki verenler arasında kanalın yorumcularından Suriyeli yazar Mahir Şerefeddin vardı. Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Şefeddin, “Suriyeli çocukların katili Kasım Süleymani'yi kahraman olarak gösteren El Cezire, rezaletten dolayı özür dilemezse bundan sonra ekranlarında çıkmayacağım” dedi.

Suriyeli muhalifler de tepkili

Suriye Milli Ordusu’ndanYusuf Hammud bir açıklama yaparak El Cezire’yi özür dilemeye davet etti. Hammud, “Yahudi soykırımını kınayanlar, Suriye soykırımının faillerini de kınasınlar” ifadelerini kullandı. 
 


İdlib’in Binniş ilçesinde ise bir duvara El Cezire logosu yanından kanlı Kasım Süleymani resmi çizildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU