Basketbolda liglerinde şampiyon yok, küme düşme olmayacak

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, kadın ve erkek basketbol liglerinin sonlandırıldığını ve şampiyon ilan edilmeyeceğini, küme düşmenin de kaldırıldığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçtiğimiz mart ayında ertelenen liglerin tescil edildiğini ve şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.

Türkoğlu, yaşanılan sürecin Türk basketbolunu da etkilediğini, bu sebeple maçların oynanamadığını ve basketbolun geleceği adına bir karar vermeleri gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

Liglerimizi sonlandırma karar aldık.16 takımımızın 13'ü liglerin bu şekilde sonlandırılmasıyla ilgili dönüş yaptılar. Biz de bu çerçevede karar aldık. Şampiyon ilan edilmeyecek. Küme düşme yaşanmayacak ve bir üst lige yükselme gerçekleşmeyecek. Bu Türk basketbolu için en hayırlı karardır.

23 haftası geride kalan 7 haftalık süresi bulunan ING Basketbol Erkekler Süper Ligi'nde Anadolu Efes, 44 puanla zirvede yer alırken, Pınar Karşıyaka 43 puanla ikinci sırada bulunuyordu. 39'ar puanlı takımlarda Galatasaray üçüncü, Fenerbahçe dördüncü olurken, Tofaş 38 puanla bu takımları takip ediyordu.

Play-off'a girecek takımlardan Darüşşafaka Tekfen 36 puanla 6., Teksüt Bandırma 35 puanla 7. ve Frutti Extra Bursaspor 34 puan ve averajla 8. sırada yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ligin son iki sırasında ise 25 puanlı Sigortam.net İTÜ 16., Arel Üniversitesi 26 puanla 15. olarak kümede kalma mücadelesi veriyordu. 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Ligi'nde ise Fenerbahçe 38 puanla birinci, Galatasaray 35 puanla ikinci sıradaydı. 

32'şer puanlı takımlarda OGM Orman Gençlik 3., Çankaya Üniversitesi 4. olurken 31 puanladki İzmit Belediyespor 5. durumdaydı. Play-off mücadelesi veren ve 28'er puanı bulunan takımlardan Kayseri Basketbol 6., Beşiktaş 7. ve Çukurova Basketbol 8. sırada yer aldı. 

Alınan kararın ardından kümede kalan ekipler ise Samsun Canik Belediyesi, BOTAŞ Spor Kulübü ve Elazığ İl Özel İdare oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Mehmet Akif Üstündağ da, "Kulüplerle yaptığımız düzenli görüşmelerin ardından bugün yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantıda alınan kararlar neticesinde; Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni ve AXA Sigorta Efeler Ligi’ni bu şekilde tescil ederek liglerimizde şampiyon ilan etmiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU