Gana Devlet Başkanı: Balık fabrikasındaki bir işçi koronavirüsü 533 kişiye bulaştırdı

Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo ülkedeki bir fabrikada çalışan işçinin yeni tip koronavirüsü 533 işçiye daha bulaştırdığını açıkladı

Afrika kıtasında Kovid-19 görülen kişi sayısı 63 bin 325’e çıktı (AP)

Batı Afrika ülkesi Gana'nın Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, Atlas Okyanusu kıyısındaki Tema kentinde bulunan bir balık işleme fabrikasında çalışan işçinin yeni tip koronavirüsü tesisteki 533 işçiye daha bulaştırdığını açıkladı.

Pazar akşamı canlı yayında konuşan Devlet Başkanı "533 kişinin tamamına virüs bir kişiden bulaştı" ifadelerini kullandı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ganalı sağlık yetkilileri endüstriyel tesisteki salgını duyurmuş ancak ayrıntılarını açıklamamıştı.

Devlet Başkanı Akufo-Addo salgının tesiste nasıl yayıldığı ya da tesiste önceden önlem alınıp alınmadığı konusundaysa ayrıntı vermedi.

Ülkede 10 Mayıs itibarıyla 4 bin 700 Kovid-19 vakası bildirilirken sadece 22 kişinin hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

494 kişiyse Kovid-19'u yenmeyi başardı.

Akufo-Addo ülkede yürürlükteki kamusal alanda toplanma yasağını da mayıs sonuna kadar uzattı. Okul ve üniversiteler de kapalı kalmayı sürdürecek.

Devlet Başkanı ülkenin en önemli iki kenti Kumasi ve Akra'da uygulanan 3 haftalık tecrit önlemlerini ekonomik kaygılar nedeniyle hafifletmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU