Arap ülkeleri koronavirüsten endişeli: Vaka ve can kayıplarında artışı yaşanıyor

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Fas'ta 177'ye yükselirken, vaka sayısı Katar'da 16 bin 191'e, Umman'da 2 bin 637'ye, Tunus'ta bin 13'e, Lübnan'da ise 740'a çıktı

Arap ülkelerinde vaka sayısı artıyor / Fotoğraf: AFP

Çin Vuhan merkezli koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada olduğu gibi Arap ülkelerinde de etkisini hissettiriyor.

Fas Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 kişinin daha hayatını kaybettiği ve can kaybının 177'ye yükseldiği belirtildi.

Ülkedeki toplam vaka sayısının 5 bine çıktığı aktarılan açıklamada, sağlığına kavuşanların sayısının ise 168 hastanın daha iyileşmesiyle 1565 olduğu kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katar’da vaka sayısı 16 bini geçti

Katar Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede 640 kişide daha virüs tespit edildiği ve toplam enfekte sayısının 16 bin 191'e yükseldiği ifade edildi.

İyileşen hasta sayısının bin 810 olduğuna işaret edilen açıklamada, ülkede virüs kaynaklı yeni vefat kaydedilmediği ve şu ana kadarki toplam can kaybının 12 olduğu aktarıldı.

Umman’da 816 kişi iyileşti

Umman Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 69 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısının 2 bin 637'ye yükseldiği belirtildi. 

İyileşen hasta sayısının 816 olduğu kaydedilen açıklamada, ülkede salgın kaynaklı yeni ölüm gerçekleşmediği ve şu ana kadarki toplam can kaybının 12 olduğu duyuruldu.

Tunus’ta 42 kişi hayatını kaybetti

Tunus Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 4 kişide Kovid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının bin 013'e yükseldiği belirtildi. 

Ülkede salgın nedeniyle yeni ölüm kaydedilmediğine işaret edilen açıklamada, iyileşen hasta sayısının ise 328 olduğu ifade edildi.

Tunus'ta şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

Lübnan’da vaka sayısı 740’a çıktı

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 3 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 740'a çıktığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ana kadar 205 kişinin sağlığına kavuştuğu, toplam can kaybının ise 25 olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

Independen Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU