Perinçek: İBB Başkanı, Aleviliği ayrı bir din gösteren o fitneci resmi derhal toplamalı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlattığı kitapçıkta Aleviliğin, İslam’dan ayrı gösterildiği fotoğrafa tepki gösterdi

Doğu Perinçek / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak hazırlatıp, çocuklara gönderdiği "Cumhuriyet ve Demokrasi" kitabında yer alan bir çizime ilişkin tartışmalar sürüyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, söz konusu çizime ilişkin hem sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu hem de yazılı bir açıklama yaptı.

Twitter paylaşımında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Perinçek, “Alevilik, İslam içindedir, ayrı bir din değildir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Aleviliği ayrı bir din gösteren o fitneci resmi derhal toplamalı ve kamuoyu önünde düzeltme yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

İBB çocuk kitap tepki Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

"Bu bir Amerikan projesidir"

Konuya ilişkin dün yazılı açıklama da yapan Doğu Perinçek, "Alevi vatandaşlarımız Müslümandır, Aleviliğin İslam dışı başka bir din olarak görülmesini kesinlikle kabul etmezler. Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Bu bir Amerikan projesidir" ifadesini kullanmıştı.

"Türkiye bugün ayrışmayacaktır"

İBB'nin konuya ilişkin açıklama yapması gerektiğini savunan Perinçek, "Sonuç itibarıyla Türkiye'nin içine girdiği bu koşullarda, ABD'nin hesabına bazı sonuçlar üretme hayalleri var, planlar var, fesatlar ve fitneler var. Türkiye bugün ayrışmayacaktır, kenetlenecektir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ne olmuştu?

İBB'nin çocuklara dağıttığı kitaptaki bir çizimde İslâmiyet hoca, Hristiyanlık rahip, Yahudilik de hahamla resmedilmişti. Aynı çizimde bir Alevi dedesine de ayrıca yer verilmesi dikkat çekmişti. 

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, 27 Nisan Pazartesi günü vakıf olarak pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ekrem İmamoğlu hakkında halkı kin ve nefrete sürüklediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU