Azerbaycan'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm

51 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Azerbaycan'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 51 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. 

Kovid-19'la ilgili oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, aynı zamanda otoimmün hastalıkları da olan koronavirüs taşıyıcısı kadının, tedavi altında tutulduğu hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşamını yitiren kadının tedavi için gittiği İran'dan döndükten sonra sağlık sorunlarının devam etmesi dolayısıyla hastaneye başvurduğu ve yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Aile bireylerinin de karantinaya alındığı bildirilen kadının, ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk hasta olduğu belirtildi.

Küresel acil durum ilan edildi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesi virüsün yayıldığı ülke ve bölgelere uçuşları durdurma, sınırları kapama, insan girişlerini yasaklama ve kısıtlama getirme tedbirlerine başvuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün yaptığı açıklamada dünya çapında 120'den fazla ülke ve bölgede 120 binden fazla kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle "küresel acil durum" ilan ederken, salgının "pandemi" (küresel salgın) olarak karakterize edilebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Hava yolu şirketleri Çin'e uçuşlarını askıya aldı

Aralık 2019'da ortaya çıkan virüsün yıl başında Çin'den gelenler aracılığıyla yayılmasıyla birlikte Asya-Pasifik bölgesinde ve Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da çok sayıda hava yolu şirketi Çin ve bölgelerine uçuşlarını askıya alma kararı aldı.

Asya-Pasifik bölgesinde Malezya'nın AirAsia, Avustralya'nın AirAustralia, Hindistan'ın AirIndia ile IndiGo, Myanmar'ın KBZ, MAI ile MNA, Hong Kong'un Cathay Pacific, Endonezya'nın Lion Air, Singapur'un Singapur Havayolları, Pakistan'ın Pakistan Uluslararası Havayolları; Avrupa'da İngiltere'nin British Airways, Fransa'nın Air France, Almanya'nın Lufthansa, Finlandiya'nın Finnair, İspanya'nın Iberia, Hollanda'nın KLM, Danimarka, Norveç ve İsveç'in çok uluslu ortaklığı İskandinav Hava Yolları, Ukrayna'nın SkyUp ile Ukrayna Uluslararası Hava Yolları, Rusya'nın Ural Havayolları; Orta Doğu'da Mısır'ın EgyptAir, İsrail'in El Al ve Katar'ın Katar Hava Yolları; Afrika'da Madagaskar'ın Air Madagaskar, Fas'ın Royal Air Maroc ve Amerika'da ABD'nin Amerikan Airlines, Delta Airlines ile United Airlines havayolu şirketleri Çin ve bölgelerine uçuşlarını durdurdu.

Türk Hava Yolları da Çin, İran, Irak, Güney Kore ve İtalya'ya olan tüm tarifeli uçuşlarını durdururken İsrail'e olan seferlerinin azalttı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU