İYİ Partili Aylin Cesur günler sonra yanıt verdi: Namaz bitti sandım, duaya katıldım

Şehit cenazesinde cemaatin önüne geçmekle eleştirilen Cesur, yaptığı açıklamada "Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İdlib’de şehit düşen Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in, 29 Şubat’ta Afyonkarahisar’daki cenaze töreninde ön safa girerek poz verdiği için tepki çeken İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan eleştirilere yanıt dün geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Cesur, "Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cesur, şehit annesiyle poz verdiği şeklinde servis edilen fotoğrafın ise eski olduğuna dikkat çekti..

İYİ Partili Cesur'un açıklaması şöyle:

"Olay günü, şehidimizin cenazesi olduğunu öğrenince Isparta Atabey İlçe Kongresi’nden çıkarak derhal Dinar’a tören alanına geldim. Cemaat saf tutmuştu. Öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur. ‘Şehit annesine sarıldı ve poz verdi’ diye servis ettikleri fotoğraf ise 16 Şubat’ta Yalvaç’ta, mahalleli kadınlarla konuşurken, bir mahalli ajans tarafından çekilmiş ve 17 Şubat’ta da kendi sosyal medyasında paylaşılmıştır. Kasıtlı olarak servis edildi. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Kamuoyunun vicdanına arz ederim"

 

Ne olmuştu?

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da İdlib’de şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyonkarahisar’daki cenaze törenine katılmış, ancak cenaze namazı kılınırken kameralara takılan görüntüleri, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Twitter’dan en üst sıralara yükselen “#FotoğrafınBatsın” hashtag’ini tweet’lerine ekleyen kullanıcılar çeşitli ifadelerle tepkilerini göstermişlerdi.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU