Adana’da şizofreni hastası kadın hastanede başka bir hastanın gözlerini çıkarttı

Adana’da hastanede yatan şizofreni hastası kadın, bir başka kadın hastanın iki gözünü parmaklarıyla çıkarttı. Gözlerini kaybeden kadın tedavi altına alınırken, valilik 7 kişiyi görevden uzaklaştırıldı

Fotoğraf: İHA

Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Sultan Güner, psikiyatrik sorunlar yaşamaya başlayınca eşi Mehmet Güner tarafından Adana'daki Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi. Tedavisine başlanılan hasta, 24 Şubat’ta hastaneye yatırıldı.

Sultan Güner, 1 Mart’ta, iddiaya göre aynı odada kaldığı şizofreni tedavisi gören N.K.’nın saldırısına uğradı. Güner’i yere yatıran N.K. elleriyle 2 gözünü çıkardı. Çığlıklar üzerine odaya giren hastane personeli N.K.yı etkisiz hale getirdi.

 

AW955538_01.jpg
Fotoğraf: İHA

Yaralı kadın önce Adana Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Zanlının, şizofreni hastası olduğu için gözaltına alınmayıp hastanede tutulmasına karar verildi.

Annemin yüzünün olmadığını söylediler

Güner'in eşi Mehmet Güner ile kızı Yasemin Perçin ise hukuk mücadelesi başlattı. Mehmet Güner,  "Hemen Payas'tan çıkıp buraya geldik. Adana Şehir Hastanesine gelip eşimi gördüğümde şok oldum. Bir insana bu nasıl yapılır eşimin gözünü oymuş. Bunu nasıl yapmış anlamış değiliz. Hem zanlıdan hem de hastaneden şikayetçiyim" dedi.

 

AW955538_05.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Kızı Yasemin Perçin ise pazar günü hastaneden aranarak annesinin bir kavgaya karıştığının söylendiğini, daha sonra kendisinin hastaneyi aradığını belirterek, "Telefona biri çıktı annemin kavgaya karıştığını durumunun çok kötü olduğunu, yüzünün olmadığını söyledi. Bunu duyunca çok kötü olduk. Hemen hastaneye gittik. Annemin iki gözü de oyulmuştu. Böyle bir şey nasıl olabilir" diye tepkisini dile getirdi.

Görevden alındılar

Adana Valiliği olayın ardından yaptığı açıklamada açılan soruşturma kapsamında 7 hastane personelinin görevden alındığını belirtti. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konu ile ilgili olarak olayın gerçekleştiği andan hemen sonra valiliğimizce soruşturma başlatılmış olup, görevli başhekim yardımcısı, sağlık bakım hizmetlerinden sorumlu müdür, destek ve kalite hizmetleri müdürü, uzman doktor ve 3 hemşirenin soruşturmasının selameti açısından görevlerinden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU