“Yeni Star Trek çekilmeyecek çünkü Marvel kadar kazandırmıyor”

2016 yapımı "Star Trek Sonsuzluk" filminin gişede hayal kırıklığı yaratmasından sonra sinema serisinin geleceği şüpheliydi

Simon Pegg, ufukta bir Star Trek filmi olmadığını belirterek suçun Marvel'da olduğunu söyledi.

J.J. Abrams'ın yönettiği son Star Trek film üçlemesinde Scotty karakterini canlandıran Britanyalı aktör, film endüstrisi ekonomisinin serinin sonu anlamına gelebileceğini ifade etti.

GamesRadar'a konuşan Pegg, "Şu bir gerçek ki Star Trek filmleri Marvel kadar para kazandırmıyor. Belki en fazla 500 milyon dolar (yaklaşık 3 milyar TL) kazandırıyor, şimdi bir filmin maliyeti, kendi belirledikleri ölçülerde, 200 milyon dolar (yaklaşık 1,2 milyar TL) civarında. Kâr elde etmek için bunun üç katını kazanmak zorundasınız" dedi.

Mevcut Star Trek serisinin Chris Pine, Zoe Saldana ve Zachary Quinto'nun da yer aldığı son filmi gişede hayal kırıklığı yaratmıştı. 2016'da gösterime giren 185 milyon dolar (yaklaşık 1,1 milyar TL) bütçeli Star Trek Sonsuzluk (Star Trek Beyond), dünya çapında 343 milyon dolar (yaklaşık 2,1 milyar TL) hasılat elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, 2013 yapımı bir önceki film Star Trek: Bilinmeze Doğru'dan (Star Trek Into Darkness) 100 milyon dolar (yaklaşık 610 milyon TL) daha az kazandırdı.

Pegg ayrıca yeni bir Star Trek filmi çekmeye yönelik hevesin Chekov karakterini canlandıran Anton Yelchin'in 2016'da garip bir araba kazasında hayatını kaybetmesiyle azaldığını dile getirdi.

"Hızımızı kaybettik" diyen Pegg, "Anton'u kaybetmenin küçük ailemize büyük bir darbe vurduğunu düşünüyorum. Yeni bir film çekme hevesimiz bundan etkilenmiş olabilir" ifadelerini kullandı.

Star Trek film serisinin geleceği, Pegg'in yorumları öncesinde bile tartışmalıydı.

Pine ve yeni serinin ilk filminde Kaptan Kirk'ün babasını canlandıran Chris Hemsworth'un başrollerini paylaşacağı bir Start Trek filmi 2018'den beri geliştirme aşamasında takılı kaldı.

Quentin Tarantino da geçen yıl senaryosu ve yönetmenliğiyle ilgilendiği, üzerinde düşünülen bir 18+ Star Trek filmi projesinden vazgeçtiğini açıklamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU