Star Wars, Avengers: Endgame'in rekorunu kıracak mı?

Her iki durumda da Disney kazanıyor

Sinema gişesi takipçileri hararetle Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nin (Star Wars: The Rise of Skywalker), Avengers: Endgame'in bu yılki açılış rekorunu kırıp kırmayacağını tahmin etmeye çalışıyor.

Uzay destanının son bölümüne bir aydan az zaman kala tüm gözler, hayranların mevcut üçlemeyi tatmin edici şekilde sonlandırdığını umduğu J.J. Abrams'a çevrildi.

İsminin iki filmle de anıldığını göz önünde bulundurursak, Star Wars rekoru Avengers: Endgame'in elinden alırsa Disney pek telaş etmeyecek. Ancak erken tahminlere göre patronlar açılış hasılatını 175-200 milyon dolar arası (yaklaşık 1-1,2 milyar TL) bekleyebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşılaştırmak gerekirse, Russo kardeşlerin nisanda gösterime giren son Avengers filmi 375 milyon dolarla (yaklaşık 2,2 milyar TL) açılış yapmıştı.

Şunu belirtmek gerekir ki Avengers: Endgame'in rekorunu deviremeyeceği gerçeğine rağmen Skywalker'ın Yükselişi ilk tahminlere ulaşırsa, yine de tüm zamanların en iyi açılışlarından birine imza atmış sayılacak.

Açılış hafta sonunda hasılatı 200 milyon doları (yaklaşık 1,2 milyar TL) aşarsa bunu yapan ilk film olacak.

Abrams'ın bir önceki Star Wars filmi Güç Uyanıyor (Star Wars: Force Awakens) 936 milyon dolarla (yaklaşık 5,5 milyar TL) Kuzey Amerika'da en yüksek hasılata ulaşan film olmuştu. Avengers: Endgame ise tüm zamanların en başarılı filmi.

Skywalker'ın Yükselişi'nin gişede rekabete gireceği tek film Taylor Swift, Jennifer Hudson ve Ian McKellen'ın yer aldığı Tom Hooper'ın Cats müzikali uyarlaması olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU