Türkiye tekstilinin en ünlü markaları arasında yer alan Sarar’dan yapılan yazılı açıklamada Eskişehir fabrikasının bazı çalışanlarının işten çıkarılacağı duyuruldu.
Açıklamaya göre 500 kişinin çalıştığı fabrikada gönüllü ayrılmak isteyenlere öncelik tanınacak.
Sarar Group’a yönelik çıkan haberlere karşılık Sarar Yönetim Kurulu Başkanı SN. Cemalettin Sarar’a ait açıklamadır. pic.twitter.com/k4O8wVHdR6
— SARAR (@SararGroup) November 27, 2019
Tenkisata gidilecek fabrika, Sarar kardeşlerin isimlerinin baş harfleri kullanılarak 2004’te kurulan CCS alt markasına ait.
CCS çalışanlarının hem yazılı, hem sözlü olarak İnsan Kaynakları departmanı tarafından konu ile ilgili bilgilendirildiğinin yer aldığı açıklamada “Ayrılmak isteyen ve ayrılan Sarar çalışanları tüm özlük haklarının korunacağı konusunda temin edilmiştir” denildi.
“Kurulduğu günden bugüne, Sarar Grubu sürdürülebilir büyümeyi sağlamak hedefiyle ülkenin ve sektörün koşullarına uygun kararları almış, yatırımları yapmış ve stratejileri oluşturmuştur” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “Uluslarararası kural ve standartlara uygun üretimini sürdürmeye ve çalışan haklarına saygılı olmaya devam edecektir” denildi.
"Küçülmenin sebebi emekliler"
Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, dün Bloomberg HT canlı yayınında yaptığı açıklamada fabrika kapatmadıklarını söyleyerek “Fabrikalar açıyoruz, ihracat yapıyoruz. Millete memlekete faydalı olmak için çalışıyoruz” demiş ve yüzde 15-20 küçüleceklerini açıklamıştı.
Küçülmenin sebebi olarak emekli çalışanları gösteren Sarar, “Emeklileri çıkartıyoruz onların yerine daha genç insanlar almak için küçülüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Sarar, “Bünyemizde yüzde 15-20 oranında emekli çalışan var ve yeni istihdamı ihtiyaç oldukça alacağız” demişti.
Mağaza kapatmadıklarını da söyleyen Cemalettin Sarar, sadece kiraları yüksek yerlerden çıktıklarını aktardı. Sarar, şirket hedefinin yıl sonunda, ciroyu yüzde 20, ihracatı yüzde 15 artırmak olduğunu belirtti.
58 ülkede faaliyet gösteriyor
1944’te Eskişehir’de kurulan Sarar markası, bugün Türkiye’de beş farbika ve 4 bin işçiyle üretim yapıyor.
Türkiye’de 81 ilde 160 noktada ve 58 ülkede faaliyet gösteren Sarar, tekstil dışında şehir otelciliği, AVM, akaryakıt, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde de var. Bu sektörlerle birlikte çalışan sayısı 6 bini aşıyor.
Marka ayrıca yüzde 80 kadın istihdamı ile Anadolu’nun en büyük ikinci kadın işvereni.
Independent Türkçe