İmamoğlu'nun korumaları ile vatandaş arasında tartışma

Beylikdüzü'nde trafikte tartıştıkları sürücüye müdahale ettikleri iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korumaları, emniyette ifade verdi. İmamoğlu ‘Benimle çalışan hiç kimsenin böyle münasebetsiz tavrına asla müsaade etmem’ dedi

İstanbul Beylikdüzü'nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın korumaları ile trafikteki bir kişi arasında dün akşam 22.00'de tartışma yaşandı.

İhlas Haber Ajansı, trafikte sözlü başlayan tartışmanın kısa süre içinde kavgaya dönüştüğünü, korumaların kişinin önünü kesip silah çektiğini ileri sürdü. Biri polis olmak üzere iki güvenlik görevlisinin tartışma yaşadıkları kişiyi darp ettiği iddia edildi. 

Beylikdüzü'nün Gürpınar mahallesindeki olay karakola taşındı.  Biri polis olmak üzere iki güvenlik görevlisi ile tartıştıkları Serkan A. birbirlerinden şikayetçi oldu.  

Tartışmanın Serkan A.'nın kullandığı aracın, korumaların aracının dikiz aynasına çarpmasından sonra başladığı öne sürüldü. 

İmamoğlu'nun koruma ekibinde yer alan güvenlik görevlilerinin aracı takip edip, silah çekerek Serkan A.'yı araçtan indirdiği de iddialar arasında. 

Korumaların durdurduğu araçta Serkan A.'nın yanı sıra eşi ve çocuğunun da bulunduğu belirtildi. 

İki taraf da şikayetçi oldu

Serkan A. ile diğer iki güvenlik güvenlik görevlisi, Büyükçekmece Asayiş Büro Amirliğinde ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı.

Taraflar emniyetteki ifadesinde, birbirlerinden şikayetçi oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun olay sırasında araçta olmadığı, hemen öncesinde evine bırakıldığı öğrenildi.

İmamoğlu: Müsade etmem, etmeyeceğim

Korumalarının karıştığı kavga ile ilgili bir açıklamada bulunan İmamoğlu bu gibi davranışlara müsade etmeyeceğini belirtti. İmamoğlu şunları söyledi: 

 

Süreci takip ediyorum. Koruma arkadaşlarımızın, ne yazık, böyle hiç de yakışmayan ve kabul etmeyeceğim şekilde vatandaşla bir diyaloğu oluşmuş. Tarif edilenler doğru değil. Darp, tekme tokat ve bunun gibi saldırı biçimleri doğru değil. Ama her ne koşulda olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun benimle çalışan hiç kimsenin böyle bir münasebetsiz tavrına ve sürecine asla müsaade etmem. Etmeyeceğim de. Çok görüntüler oldu böyle, tekme tokat vesaire ama burada böyle bir şey yok. Belki başka görüntülerle karıştırmış olabilirler. Ama takibimde. Aileden de özür dilediler. Aile bu özrü kabul etti. Yani çoluk çocuk, eşi bu ayrı olsa da yapamazlar. Hiç kimse yapamaz. Birisi polis memuru arkadaş, diğeri güvenlik arkadaşımız. Süreci takip ediyorum. Gerekli soruşturma da yapılacak. Benim yanımda olan hiç kimsenin böyle hadsizliği, tavrı davranışı olamaz. Ben de aileden özür diliyorum, aile ile irtibattayım ben de kendileriyle görüşeceğim zaten.

 

İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU