‘Ölüyorum nefes alamıyorum’ diye mesaj attı, konteynerde can verdiği iddia edildi

Human Rights Space'in Koordinatörü Nghiem, İngiltere’de konteynerde ölü bulunan 39 kişiden birisinin Vietnamlı Tra My adlı bir kadın olabileceğini iddia etti. Nghiem genç kadının ailesine ‘Ölüyorum, çünkü nefes alamıyorum” diye yazdığı mesajı da paylaştı

Fotoğraf: Reutes

Vietnam merkezli bir insan hakları kuruluşu olan Human Rights Space'in Koordinatörü Hoa Nghiem, İngiltere'nin Essex bölgesinde bir konteynerde ölü bulunan 39 kişi arasında 26 yaşındaki Vietnamlı bir kadının da olabileceğini iddia etti.

 

Nghiem, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, adı Tra My olan kadının fotoğrafı ile Vietnam saatiyle 23 Ekim 04.28'de (İngiltere 22 Ekim 22.48) gönderdiği belirtilen mesajları gösteren ekran görüntüsünü paylaştı.

Paylaşılan mesajda, "Özür dilerim anne, yurt dışına çıkışım başarısız oldu. Anne, seni çok seviyorum. Ölüyorum, çünkü nefes alamıyorum. Anne, özür dilerim" ifadeleri yer aldı.

 

Sekizi kadın 39 kişinin soğutuculu konteynerde ölmesiyle ilgili uluslararası soruşturma da yürütülüyor. 

Kurbanların Çinli olduğu değerlendirilirken, soruşturmada konteynerin 23 Ekim sabah erken saatlerde Belçika'nın Zeebrugge limanından İngiltere'ye nasıl getirildiği ve olası iş birlikçiler araştırılıyor. 

Çin'in Londra Büyükelçiliği Essex'e bir ekip gönderirken, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying de İngiltere'nin mağdurların kimliklerini en kısa sürede doğrulamasını ve suçluları tespit edip ağır şekilde cezalandırmasını umduklarını söyledi. 

İngiltere'nin liman kenti Dover'da da 2000'de bir konteynerde 58 Çinli'nin cesedi bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU