İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapsi istenen Fadıl Akgündüz ve akrabalarının yargılanması devam edildi.
Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Akgündüz’ün mağdur ettiği öne sürülen kişiler arasında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, iş insanı Osman Kaan ve eşi Nebahat Kaan’ın da olduğu ortaya çıktı.
Ekonomi bozuk olduğu için Türk yatırımcı bulamıyor
Sözcü’nün aktardığına göre dünkü duruşmada savunma yapan Fadıl Akgündüz “Türkiye’nin ekonomiz bozuk. Bu nedenle Türk yatırımcı bulamıyorum. Projeyi tamamlamak adına yabancı yatırımcılarla görüşebilmem için yurt dışına çıkmam gerekiyor. Bu nedenle yurt dışı çıkış yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.
Mahkeme başkanı Akgündüz’ün yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini “Bu şekilde soyut olmaz. Yasağının kaldırılmasını istiyorsan somut yatırım tekliflerini mahkemeye sun da heyet incelesin. Ne kadar ciddiymiş… Bu öyle lafla olacak bir şey değil” diyerek talebi reddetti.
Duruşmada ayrıca Capris Gold projesinden 18 devre mülk aldığını belirten Abdurrahman Kaan, “Toplam 750 bin TL ödedim. Kira bedeli almadım” dedi. Osman Kaan ve eşi Nebahat Kaan ise 1 milyon TL karşılığında 30 devre mülk aldıklarını, tapularının verildiğini ancak kira geliri almadıklarını söylediler.
Independent Türkçe, Sözcü gazetesi