Söz sırası izcilerde: Sayıştay'ın "işgalci" nitelendirmesi bizi üzdü

Sayıştay, Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Aladağ’daki kamp alanı izinsiz olarak kullandığı ve bunun “işgal” olduğunu söylüyor. TİF ise aynı görüşte değil

Orman Genel Müdürlüğü denetiminin ardından hazırlanan Sayıştay raporunda, TİF'in Aladağ'daki kamp alanını izinsiz olarak kurduğu yazılmıştı. TİF yetkilileri işgal amaçlarının olmadığını söylüyor / Fotoğraf: Facebook

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun (TİF) Aladağ’daki Başalan Yaylası’ndaki kamp alanını “orman işgali” olarak nitelendiren Sayıştay raporu ortaya çıktı.

TİF, raporda kendileri için işgalci nitelendirmesi kullanılmasından dolayı üzgün. 

"Konaklama merkezi denilen yapılar sökülüp takılabiliyor"

Türkiye genelindeki izcilerin 1997 yılından bu yana o bölgede kamp yaptığını belirten bir TİF yetkilisi, “Orada uzun yıllardır kamp alanı zaten vardı. Sayıştay’ın ve orman işletme yetkililerinin ‘konaklama merkezi’ dediği alan sökülüp takılabilen yapılar ve ormanlık bölgeye hiçbir zararı yok” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bize verilen sözlere güvenerek hareket ettik"

TİF’in kendilerine verilen sözlere güvenerek hareket ettiğini ve bürokrasinin çok yavaş ilerlediğini söyleyen yetkili şu ifadeleri kullandı. 

Rapordan da görülebileceği üzere alan ile ilgili görüşü alınan kurumlardan bir tek Kültür Bakanlığı olumsuz görüş bildiriyor, aslında ‘olmaz’ demiyor, alan ile ilgili çalışmayı henüz yapmadık diyor.

Bürokrasinin yavaş ilerlemesinden dolayı yaşanan sıkıntılar bunlar. Bahsi geçen alanda hem devlet kurumları hem de STK’larla yüzlerce kamp-etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere bakan, bakan yardımcısı seviyesinde ziyaretler yapıldı, faaliyetlerimiz teşvik edildi.

Bahsi geçen alan izcilik faaliyeti yapmak isteyen herkese açık bir alan, gerekli koşulları sağlamaları şartıyla kimseyi geri çevirmiyoruz.


"TİF çalışanları devlet memuru, bahsi geçen yapılar da kamuya ait"

TİF’ten Independent Türkçe’ye yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

TİF yaptığı hiçbir faaliyette katılımcılardan ücret talep etmiyor. Türkiye’nin dört bir yanından çocuklar ve gençler gelerek burada kamplar yapıyorlar. Her şey gönüllülük esasına göre yapılıyor ve asla kimse para almıyor. 

Sonuç olarak, hiçbir zaman bir kanunsuz bir iş yapmaya çalışmadık, ne yapıldıysa muhatapları bilgilendirildi ve resmi başvuruları yapıldı. TİF bütçesini devletten alan, çalışanlarının devlet memuru olduğu bir kurum. Yani bir kamu kuruluşu. Orada bahsi geçen ve işgalci olarak nitelendirilmemize sebep olan yapıların tamamı da kamuya ait.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU