CHP kurultayı toplandı: Özgür Özel yeniden genel başkanlığa seçildi

CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı "İrade Milletindir'' sloganıyla düzenleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 21. Olağanüstü Kurultayı, "İrade Milletindir" temasıyla Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kurultay salonunun dışında CHP bayraklarıyla süslemeler yapılırken, salona "21. Olağanüstü Kurultay. İrade Milletindir" yazılı afişler asıldı.

Kurultay düzeni ve katılım

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için temsili bir koltuk ayrıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sağında Hikmet Çetin ve Kemal Kılıçdaroğlu, solunda ise İmamoğlu için ayrılan koltuk, onun yanında da Altan Öymen ve Murat Karayalçın yer aldı.

Her koltuğa, tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın gönderdiği mesaj bırakıldı. Salonda “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz” yazılı pankartlar ve Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafları da yer aldı.

Özgür Özel, oy kullanan bin 276 delegeden bin 171'inin oyuyla tekrar Genel Başkanlığa seçildi

CHP'nin, 21'inci Olağanüstü Kurultayı'nda, oy kullanan bin 276 delegenin bin 171'inin oyunu alan Özgür Özel Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

Çavuşoğlu, partinin bin 323 kayıtlı delegesinden bin 276'sının oy kullandığını, 105 delegenin oyunun geçersiz sayıldığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in bin 171 geçerli oyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin, ülkemizin aydınlık yarınlarına doğru yapmış olduğu yolculukta önderimiz ve liderimiz olarak Türkiye'yi yeni umutlara taşıması dileğiyle partimize, ülkemize, her görüşten, fikri ne olursa olsun sağcısıyla solcusuyla Kürt'ü ile Türk'ü ile Alevisi ile Sünnisi ile liderliğini yapacak olduğunu buradan beyan ediyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum hepimize hayırlı olsun" dedi.

Ümit Uysal adaylıktan çekildi, Berhan Şimşek ise yeterli sayıya ulaşamadı

Genel Başkanlık için Özgür Özel’in yanı sıra Berhan Şimşek ve Ümit Uysal da adaylık açıklamıştı. Ancak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Özel’in konuşması sırasında adaylıktan çekildi. Eski milletvekili Berhan Şimşek ise başvurusunu beş dakika geç yaptığı gerekçesiyle aday olamadı. Böylece Özgür Özel, kurultayda tek aday olarak seçime girdi.

Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Adayları

Kurultayda ayrıca Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) aday listeleri de açıklandı. Oğuz Kaan Salıcı öncülüğünde oluşturulan ve partide "muhalifler" olarak bilinen isimlerin yer aldığı "Denge ve Dayanışma Listesi" de kamuoyuyla paylaşıldı.

Denge ve Dayanışma Listesi’nde yer alan milletvekilleri:

  • Faik Öztrak
  • Ali Öztunç
  • Hasan Öztürkmen
  • Mahir Polat
  • Oğuz Kaan Salıcı
  • Orhan Sarıbal
  • Deniz Demir
  • Mustafa Adıgüzel
  • Ali Karaoba

Denge ve Dayanışma listesi PM adayları:

  • Nihat Arda Mercan
  • Gonca Yelda Orhan
  • Kemal Özkiraz
  • Faik Öztrak
  • Ali Öztunç
  • Filiz Öztürk Çelik
  • Hasan Öztürkmen
  • Aysun Palalı Köktaş
  • Emeç Aksoy Parlak
  • Hakkı Anıl Pektaş
  • Mahir Polat
  • Oğuz Kaan Salıcı
  • Müslim Sarı
  • Orhan Sarıbal
  • Selçuk Sarıyar
  • Hüseyin Saygılı
  • Mustafa Tunç Soyer
  • Yaren Dicle Soysal
  • Esat Şengül
  • Didem Temel
  • Gaye Usluer
  • Ahmet Hakan Uyanık
  • Hasan Efe Uyar
  • Deniz Uzunyayla
  • Kazım Yağmur
  • Koza Yardımcı
  • Ahmet Yeşil
  • Hüseyin Yıldız
  • Mustafa Adıgüzel
  • Bedri Ağaç
  • Bülent Demiray Aydın
  • Yusuf Baştuğ
  • Özlem Becan
  • Barış Bektaş
  • Nevaf Bilek
  • Celal Çelik
  • Deniz Demir
  • Adem Demir
  • Sertaç Demirel
  • Birsen Derdiyok
  • Muharrem Doğan
  • Özlem Erkan
  • Semih Esen
  • Ayten Gülsever
  • Umut Güngör
  • Bülent Gürsoy
  • Ali Karaoba
  • Sinan Kaya
  • Sezgin Kaya
  • Cevahir Kılıç
  • Hasan Kamil Korkmaz
  • Emrah Köksal

Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) adayları:

  • Zuhal Mercan
  • Ebru Okay
  • Sevilhan Yılmaztürk Sağlam
  • Ali Yücal
  • Yiğit Acar
  • Arif Burak Adanur
  • Sabri Arpaç
  • Recep Bulut
  • Tayfun Ceyhan
  • Onur Sergen Doğan
  • Çetin Düzce
  • Fezayir Karadağ
  • Selim Karahan

DAHA FAZLA HABER OKU