Şüpheli bebek ölümü KKTC'yi sarstı

Tıbbi alkol verildiği iddia edilen bir bebek öldü, 6 bebek entübe edildi

Fotoğraf: AA

Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hemşirelerin sıvı besin yerine tıbbi alkol verdikleri iddia edilen bir bebek öldü, 6 bebek entübe edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un ölümü, 6 bebeğinde zehirlenme şüphesi ile entübe edilmeleri üzerine 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Hastane önünde toplanan aileler, hemşirelerin bebeklere sıvı mama yerine tıbbi alkol verdiklerini iddia ettiler.

1 bebeğin ölümü 6’sının entübe edilmesinden hastaneyi sorumlu tutan aileler sinir krizleri geçirdi.

 

Polisin gözaltına aldığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan 4 sağlık görevlisi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’nde götürüldü.

Ailelerin hastane önündeki bekleyişleri sürerken, hastaneye gelerek açıklama yapan KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, "Başta kaybettiğimiz hasta için üzüntümü belirtmek istiyorum. Acınızı anlıyorum, ben de babayım, benim de çocuğum var. Acınızı paylaşıyorum." dedi.

Olayın tüm boyutları ile araştırılacağını ve bir ihmal varsa sorumluların cezalandırılacağını kaydeden Dinçyürek, sürecin yarıya intikal ettiğini ve şeffaf şekilde yürütüleceğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, Acil Durum Hastanesi'ne giderek, yaşananlarla ilgili "Gereken soruşturmalar başlatıldı. Gerek idari gerekse adli soruşturmalar sürüyor. Kimin ihmali varsa en tepeden en aşağıya kadar kimseye affımız olmayacak. Önceliğimiz bebeklerimizin iyi olması ve iyileşerek ailelerine teslim edilmesidir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaptığı açıklamada yaşanılan durumdan üzüntü duyduğunu yaşanan durum ile ilgili ihmali bulunanların ortaya çıkarılması için   takipçisi olacağını söyledi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU