Yeni çözüm süreci iddiası: Görüşmeler bir yıl önce başladı

İddialara göre; istihbarat yetkilileri Kuzey Suriye, Kuzey Irak ve İmralı'yla bir yıldır görüşüyor

Fotoğraf: AA

Sözcü'de yer alan habere göre; MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan'ı Meclis'e davet etmesiyle başlayan süreç, bir yıl öncesine dayanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'nün güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre; ilk görüşmeler Kuzey Suriye’de PKK’nın belirlediği temsilciler ile istihbarat düzeyinde gerçekleştirildi. Kuzey Suriye ile eş zamanlı olarak İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'la da görüşen istihbarat yetkilileri; Kuzey Irak'ta 'siyasi irade' olarak adlandırılan isimlerle de görüştü.

Haberdeki iddialar şöyle devam ediyor:

Alt düzeyde devam eden görüşmelerin ardından, ‘arada çıkan ve görüşmeleri sonlandıran pürüzlere rağmen bu süre zarfında Öcalan ile görüşmeler sürdü’ ve bunun üzerine üst düzey temaslara yeniden başlandı. Bu aşamada daha önce de kamuoyunda bu yönlü çalışmaları ile bilinen bazı önemli isimler Kuzey Irak ekseninde bazı görüşmelere katıldı. Bu isimlerin de trafiğe katılması ile görüşme trafiği tek merkez yerine Kuzey Irak ve Kuzey Suriye üzerinden devam etti.

Örgüt yöneticilerinin sürece 'temkinli' yaklaşıldığı ileri sürülen haberde; PKK yöneticilerinin 'geniş kapsamlı bir silah bırakmaya' karşı olduğu ve bunun Öcalan'a da iletildiği öne sürüldü.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU