Harry Potter dizisinin filmlerden farkı ne olacak?

En yetkili ağızdan heyecanlandıran açıklama

Serinin 8. bölümü olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'de (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) Harry Potter'ı Daniel Radcliffe (ortada) canlandırmış, en iyi arkadaşları rolündeyse Rupert Grint (sağda) ve Emma Watson (solda) yer almıştı (Warner Bros)

Warner Bros'un televizyon bölümü başkanı, merakla beklenen Harry Potter dizisiyle ilgili birkaç yeni bilgi verdi.

Cannes'daki Mipcom'da konuşan Warner Bros TV Grubu Başkanı ve CEO'su Channing Dungey, "Şu anda konuşacak pek bir şey yok. Harika yazar kadromuzu kurduk ve gerekeni yapıyorlar" dedi. 

"Süreç gayet iyi gidiyor"

CEO, "Britanya ve İrlanda'da oyuncu çağrılarının açıldığını, dolayısıyla sürecin ilerlediğini ve gayet iyi gittiğini" de belirtti.

Dungey, "Harry Potter evreniyle çalışmanın inanılmaz bir rüya olduğunu" ifade etti. Kitapların büyük bir hayranı olduğunu söyleyen yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Onları sadece iki saatlik bir filmde keşfedebileceğinizden daha derinlemesine keşfetme fırsatı... Bu yolculukta olmamızın tek nedeni bu.

Yapım, haziranda Francesca Gardiner'ı yazar ve dizi sorumlusu olarak seçmiş, Mark Mylod'u birden fazla bölümü yönetmesi için görevlendirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem Gardiner hem de Mylod, HBO'nun rekortmen dizisi Succession'la Emmy kazanmıştı. Gardiner, Succession'ın yapım ekibinin bir parçasıydı. Mylod ise hem yönetmen hem de yapımcı olarak görev yapmıştı.

Dizinin J.K. Rowling'in Harry Potter'ın maceralarını anlatan 7 fantastik kitabının her birini uyarlaması bekleniyor. Yapımın kaynak materyale son derece sadık kalacağı aktarılıyor. 

Warner Bros'un üst düzey yöneticisi, Harry Potter dizisinin yanı sıra bir başka yapıma daha değindi: Ted Lasso'nun 4. sezonu.

Dungey, "4. sezonla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Bunlar çok heyecan verici ama henüz erken" dedi.

Jason Sudeikis ve ekibi bu konuda heyecanlı hissetmiyorsa, daha fazla Ted Lasso olmayacağı konusunda her zaman nettik ve size ilk elden söyleyebilirim ki o gerçekten heyecanlı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU